Hartrevalidatie afgelopen

Toen ik in het ziekenhuis lag, vertelde ze mij al dat ik naar hartrevalidatie "moest". Dat is zes weken lang, drie dagen in de week sporten in het ziekenhuis en daarna educatief verantwoorde gesprekken.
Ik zag er zo tegenop…. Met een stelletje lijken (ik lag op zaal met alleen maar mannen die 80+ waren) daar een beetje heupbewegingen staan maken. Ik had met mezelf afgesproken dat als ik het na twee keer niet leuk vond, ik ermee mocht stoppen.
Vandaag was de laatste dag en ik kan wel huilen. Gelukkig de rest van mijn groep ook want we gaan vanavond uit eten om het af te sluiten.
Ik was niet eens de jongste van de groep. De jongste was 31 en de oudste 59. Geweldig. Ik was wel de enige vrouw maar dat vind ik altijd wel lekker.
Mocht er ooit iemand een hartinfarct krijgen, dan is hartrevalidatie echt een aanrader. Ik ben bijna blij dat ik er één gehad heb, anders had ik dit moeten missen..
Ik val vanaf woensdag in een diep donker gat. Wat zal ik nu eens met mijn leven gaan doen….

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

18 gedachten over “Hartrevalidatie afgelopen”

 1. Wat een succes, -iemand die er zo tegenop ziet… (het lukt me niet iets te typen, Leora staat hier enorm te *drammen* om je badfoto van Hans te zien…. ;))
  Kun je misschien een vervolg-groepje organiseren?

  Like

 2. De meeste sportscholen hebben wel een cardiofitness groep, waar het, volgens verhalen die ik hoor, naast gezond ook heel gezellig kan zijn.

  Like

 3. Zo ben ik ook zo blij met m’n scheiding. Allen al vanwege de lotgenoten groep die ik nu bijna achter de rug heb.
  En andere zaken die nu mogelijk zijn enzo.

  Like

 4. Goh Lennard, is scheiden tegenwoordig ook al levensbedreigend?
  Maar ipv hartrevalidatie ga ik nu werken, dus ik val niet in een gat en een paar dagen in de week naar de sportschool heb ik geen tijd voor. Ik begin woensdag met korfbal….

  Like

 5. @Lennard: nee, dat klopt, maar ik kan niet beoordelen of je het er zelf naar gemaakt hebt he!! 😉
  @Anna-Maria: Ik werk normaal 3 dagen. De dinsdag werkte ik al, maar nu ga ik de woensdag en vrijdag opbouwen. Heerlijk weer!!

  Like

 6. Ik revalideerde vorig jaar op de longafdeling van Rijnlands rev-centrum. Ik dacht er net zo ver als jij, en was er ziek van dat het afgelopen was. Ook het zwemmen vond ik heerlijk, al moest ik om 8uur al met het OV mee. Ik heb er van genoten en ben er van opgeknapt, kreeg wat meer energie, al zijn mn longen er niet beter van geworden, mn humeur des te meer 😉

  Like

 7. hee,Liz,neem je dan ff een zuurstoftank mee op je rug voor zus?Of misschien 2,ook een voor jezelf!?Haha,je bent GOEHOED met zulke goede voornemens!!!!!!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.