Katholiek grapje.

Van huis uit ben ik rooms katholiek. Niet dat ik er nog heel veel mee doe, maar de katholieke kerk interesseert me nog wel. Op de Veluwe ben ik behoorlijk in de minderheid. Kinderen willen niet met me spelen, noemen me 'Rooms' en wijzen me na.
Ook op mijn werk sta ik ook vaak alleen tussen Gereformeerden, Nederlands hervormden, Jehova's getuigen, Gereformeerd vrijgemaakten, Reformatorischen, Pinkstergemeenten, metselaars, timmerlieden en wat voor afvalligen allemaal nog wel niet meer.
Slechts één katholieke bondgenoot heb ik op mijn werk, maar wij staan ons mannetje tegen de Protestantse overmacht. Onze propaganda is veel beter. Wij plakken aanplakbiljetten op de afdeling van de vijand.

1566

DIT NOOIT MEER!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Katholiek grapje.”

 1. Hihi..
  En ja de beeldenstorm stemt wel tot plaatsvervangende schaamte; de europese Taliban was het, daar moet je ze gewoon vaker aan herinneren 8)
  Als ik zelf met 1 oog naar mijn cv kijk, waren katholieke omgevingen wèl de prettigste werkkringen.
  OK, uitgezonderd de collega met joodse humor de enkele gereformeerde bonder-met-gevoel-voor humor (beide helaas heeeeeel zeldzaam) die het werk ook gezellig hielden.

  Like

 2. Ik snap het grapje niet. Maar ik ben dan ook een nep-katholiek. Of .. officieel wel een echte maar ik weet meer van de islam dan van mijn ‘eigen’ geloof.

  Like

 3. @Albert, maar dan zouden er toch 700.000 homo’s zijn in .nl? (Of zijn die allemaal op jonge leeftijd met de ambeibetonschaar bewerkt 😉 ;))

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.