Maak er het beste van.

In het dagelijks leven word ik gehinderd door mijn onvermogen oppervlakkige gesprekjes te voeren. Ik voel mij een grote mislukkeling als ik iemand moet vertellen over de inhoud van mijn werk.
Oké, ik analyseer cijfers, en dat vind ik nog leuk ook, zo leuk zelfs dat ik er goed in ben geworden en het ook niet erg vind om over te werken, en mij binnen ons bedrijf zelfs geen leukere baan kan voorstellen, maar dat neemt nog steeds niet weg dat het een gewone kantoorbaan is.
En daar ga je niet interessant over lopen doen want de waarheid is gewoon dat je op dat kantoor werkt omdat je niet het talent had autocoureur, profvoetballer, filmster, muzikant of zelfs maar schrijver te worden. Eigenlijk weet je dat niet eens want het meeste heb je nooit geprobeerd. Je bent gewoon een loser die op kantoor is geëindigd. En de mannen (want daar gaat het hier over) die wel net doen of hun kantoorbaan interessant genoeg is om een ander mee lastig te vallen, die wil ik niet op mijn verjaardag hebben.

Dus vanaf nu geeft iedereen gewoon toe dat-ie een sukkel is die gewoon naar z'n baas moet luisteren en de hele dag met z'n dikke reet tussen twee armleuningen zit en Onze Lieve Heer op z'n blote knieën dankt als het weer vakantie is, en ook liever Robert de Niro zou zijn, dan stuur ik t.z.t. een uitnodiging voor mijn verjaardag, en dan wordt het best gezellig.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

20 gedachten over “Maak er het beste van.”

 1. Als ik ’s morgens mijn auto heb geparkeerd en uit ben gestapt, kijk ik eerst om mij heen, ik sla de deur dicht. In mijn hoofd klinkt een lekker gitaartje. En nog voor ik bij de lift ben:
  Shaft has entered the building.
  Maar John Shaft is alweer terziele na mijn eerste plastic bekertje koffiemachine koffie.

  Like

 2. @Marina: Tuurlijk wil ik dat.
  Je algehele waardering verdient een 3. Daarbij ben je dit jaar 12 maanden ziek geweest en nu wil je ook nog 67 dagen vakantie. En alsof dat niet genoeg is vraag je 4% opslag. Wat denk je wel niet? Dat we hier een hefboomeffect van 0,15% realiseren, huh?

  Like

 3. Die uitnodiging wordt alleen aanvaard als we van nu af aan afspreken om het woord “loser” nooit, maar dan ook nooit meer, te gebruiken. Is namelijk ook zo’n woord dat alleen maar door foute figuren wordt gebruikt. Kappen daarmee dus!!!

  Like

 4. Hmrrz, nou, toegevend ik schreef NET nog een lofzang op het boekhoudwezen, omdat mij qua cijferanalyse elk talent ontbreekt, dus laat dat woord mislukkenogwat maar weg.
  Verder sluit ik me helemaal aan bij Rob Hamilton, en ga ik die Shaft-pasjes van Bjorn ook eens proberen als ik uit mijn bed stap.

  Like

 5. Die Shaft-methode van Bjorn verdient applaus! Dat ga ik ook eens proberen als ik weer eens na te weinig slaap uit bed gekieperd ben. (morgen, waarschijnlijk) 😉
  Euhm, en verder? Kantoor? Tjek. Baas? Tjek. Armleuningen? Tjek.
  Shit.
  😉

  Like

 6. Autocoureurs, profvoetballers en filmsterren leven in een kleine wereld. Als muzikant moet je ook maar afwachten of ze een euro in je pet doen en schrijver ben je al 😀

  Like

 7. Er zijn kantoorbanen en kantoorbanen. Die van mij was voor de helft in verweggistan waar alles net als op kantoor georganiseerd was naar de regels der chaotica en hetica. De standaard opmerking van mijn baas (die ik hooguit 2 uur per jaar zag) was: “wat dacht je er zelf van”.
  Je begrijpt dat ik dus medelijden heb met autocoureurs die steeds hetzelfde rondje moeten rijden en voetballers die binnen een veld moeten blijven en boekhou… OK ik analyzeerde ook regelmatig getallen, maar dan meetwaardes om te zien of het klopte wat ik verzonnen had. Vond ik nog leuk ook. 🙂
  Op de vraag van MvD heb ik dan ook een ander antwoord. 0,15 hoort niet in het rijtje thuis, de rest voldoet aan een complete maaltijd bij de Chinees.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.