helpdesk

Tegenwoordig is het heel normaal dat als iemand je terugbelt, dat ie niet terugbelt. Dus, hij zegt dat ie terugbelt maar hij doet het niet.
Irritant, want dit soort gasten zijn de oorzaak van de opwarming van de aarde. Ten eerste word je er witheet van en ten tweede moet je opschrijven met wie je gesproken hebt en wat de afspraken zijn omdat je weet dat als je het niet opschrijft, ze zich er niet aan houden. En dat kost je weer een extra blaadje, er moet weer een boom plat en daar is het verband.

En tegenwoordig heb je helpdesks. En als je bij een helpdesk werkt wordt je geselecteerd op afpoeieren. Vriendelijkheid en geduld zei je? Nee, ik zei afpoeieren. Dus vragen stellen als " Zit de stekker erin?" of "Heeft er iemand aan de software gezeten?" en meer van die Mavo onzin.
Nou liet ik me door dat soort vragen niet meer afpoeieren en moesten ze een andere tactiek proberen.
En dat is ze gelukt. Ze hebben nu een ondoordringbare internetsite waar je je vragen kunt stellen. Als je zover komt dan. Want je moet natuurlijk wel een waslijst van gegevens aanleveren voor de heren luie flikkers. En die heb je niet allemaal. Daar hebben ze voor gezorgd.
En ze zeggen erbij dat vragen die via internet worden aangemeld met voorrang worden behandeld.
En als het je dan lukt om er door te komen krijg je binnen tien minuten antwoord op een vraag die je niet hebt gesteld.
En daar staat dan bij: Wij hopen dat we u hiermee van dienst zijn geweest en sluiten de call. Zodat je weer van vooraf aan door hun procedure moet.

En dat hebben ze speciaal gedaan om mij dwars te zitten. Ik weet het zeker. En ik moet toegeven, ze trekken aan het langste eind. Ik heb me dus laten afpoeieren.

Tijd voor een nieuw pakketje dacht ik zo.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

3 gedachten over “helpdesk”

  1. Ik neem aan dat het een verdacht pakketje betreft.
    En die helpdesk die kan branden in de hel. Als wij hier een probleem hebben wat niet wordt opgelost betalen we de rekening niet (Tiscali bijvoorbeeld) Het kost wat meer tijd, maar als de debiteurenbewaking belt is het probleem razendsnel opgelost.

  2. Het ergste van zo’n helpdesk vind ik dan nog dat je minimaal 50 eurocent per minuut betaalt. Ik heb dan dus haast! En voor dat geld verwacht ik minimaal een beetje service.
    Ik mis foto’s bij de poll want ik ken al die auto’s niet.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s