Frustratie

Mensen met de grootste bek komen het verst zeggen ze wel eens.
Op mijn werk ben ik samen met een collega een offensief begonnen tegen deze types.
En dan krijg je dit soort teksten naar elkaar.

Pas op voor mensen die wel eens een van de volgende termen gebruiken: Korte communicatielijnen, No-nonsense cultuur, spin in het webfunctie, speerpunt, win-win situaties, synergievoordelen, onder de streep, bottom-line, ik kan je vertellen dat…, een stukje service, klantvriendelijkheid, targets, onderste steen boven, coute que coute, een goed glas wijn, golf, volkswagen.

In 99,9 % van de gevallen heb je hier te maken met een mislukkeling op school die dat probeert te compenseren met na-aap gedrag. Vaak ontbreekt bij deze mensen elke vorm van eigen creativiteit, elke vorm van eigen initiatief, elke vorm van logisch denken.
Daarentegen zijn ze erg goed in veranderingen om de veranderingen, sponsoractiviteiten, relatiegeschenkenbusiness, e.d.
Als je ooit een kerstkaart of een verjaardagsfelicitatie van zo iemand ontvangt wantrouw hem dan ten diepste.
Deze vorm van denken is door geleerden onderzocht en lijkt erg veel op hersenspoelen. Wees dus uiterst voorzichtig als je met zo iemand te doen hebt, want het kan zo maar overslaan van persoon op persoon. Mensen die ermee besmet zijn hebben zelf totaal niet meer in de gaten dat ze voor lul lopen, dat ze in principe overbodig werk doen en dat ze het bedrijfsleven alleen maar geld kosten. Sterker nog, zij zullen het tegenovergestelde denken.
Gelukkig zijn deze mensen wel makkelijk te herkennen. Zowel voor zichzelf als voor anderen. Ze herkennen elkaar feilloos, en lopen op feestjes ook constant bij elkaar, ondertussen helemaal elkaar geil makend met de nieuwste trends, praten tegen anderen over elkaar alsof ze homofiel zijn, en zouden het liefst in een duits merk auto rijden.
Alleen de sterkeren onder ons blijven zichzelf, je herkent ze aan het netjes in een file blijven rijden, bij voorkeur in een italiaanse auto, kijken nooit naar yorin, en zijn niet op de hoogte van de laatste trends. Deze mensen zijn erg prettig in de omgang en ongemerkt de draaiende kracht in hun bedrijf. Deze mensen zijn zich daar ook van bewust maar lopen hier niet mee te koop, sterker nog, zij zullen de positieve aandacht van zich afleiden zodat de eerder genoemde groep met de eer kan gaan strijken.
Deze mensen vinden dat echter niet erg en weten dat er meer is in het leven dan carriere.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Frustratie”

  1. we beginnen met een massale zelfpijniging op de dam.
    President J.P. Balkenende zal om het leven worden gebracht door het pogen tot inbrengen van het monument in zijn endeldarm.
    later zal hetzelfde gebeuren bij George Bush en het vrijheidsbeeld.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.