Schoof

De nieuwe premierkandidaat Dick Schoof kende ik niet, maar hij heeft een indrukwekkende C.V. Niet zo indrukwekkend als de mijne, maar toch, respect. Ik bedacht dat als ik premier zou worden ik eigenlijk helemaal geen idee heb wat ik zou moeten doen. Vragen beantwoorden geloof ik en Israël of Rusland zeggen dat ze onmiddellijk moeten stoppen met hun gedrag. Ik heb dus geen idee of deze man goed is, maar mijn eerste indruk is prima.

Eerlijk gezegd snap ik nog heel weinig van politiek. Afgezien van dat er een toneelstuk wordt opgevoerd dan, want dat heb ik gelijk door. Maar bijvoorbeeld de Kamervoorzitter, wat doet hij? Ik dacht dat hij bepaalde wie er aan het woord was en of bepaalde formuleringen door de beugel konden. Maar nee, de voorzitter vindt dat de PVV geen extreem rechtse partij genoemd mag worden, maar in plaats dat daar naar geluisterd wordt roept Jesse Klaver de voorzitter tot de orde en zegt dat hij er vanuit gaat dat de voorzitter zulke dingen in het vervolg niet meer zegt. Ik had Klavers microfoon gelijk uitgezet, wie is er hier nu de voorzitter, jij of ik? Zal even lekker worden zeg!

De oppositie, ook zoiets wat ik niet snap. De oppositie is standaard tegen, ook als ze het ermee eens zijn. Dus de oppositie zegt dat ze het er niet mee eens zijn en vervolgens gebeurt het toch! Wat heeft dat dan voor nut? Kost hartstikke veel tijd en geld die oppositie.

Nou ja, zo zijn er zoveel dingen die ik niet begrijp en ik zou ook liever Willem Alexander de absolute macht geven. Dan snap ik tenminste hoe het zit en wie er de baas is. Een parlementaire democratie, alleen de term al is volslagen onduidelijk.

Ik wens Dick Schoof dan ook veel succes, en ik weet nu al dat er een keer een kwestie komt waarbij de krant kopt: Dick schoof de kwestie onder het tapijt. Kun je op wachten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “Schoof”

      1. Prima, als hij reageert en je kunt er inhoudelijk iets tegenin brengen, wat de meeste PVV’ers niet lukt, dan vind ik het uitstekend. Maar niet van tevoren gaan lopen zeveren met niks.

        Like

                1. Heb je zin om je beledigd te gaan voelen wellicht met jou als oude meuk ?

                  Lat al je vooropgezette ideeën achter je en kijk met een frisse nieuwe blijk naar de dingen.

                  Like

  1. Snap die onwetendheid niet. Dick schoof vanwege de NCTV e.d. regelmatig aan bij Buitenhof en Nieuwsuur. Prima keuzes, want bij Op1 e.d. kan je alleen maar imagoschade oplopen.

    Het leuke is dat de topambtenaren de regie hebben overgenomen. Eerst Van Zwol en nu Schoof. Dacht dat lid Wilders minder ambtenaren wil. Op deze manier gaat dat niet gebeuren. Deze lieden zijn zeer effectief met zand in de motor strooien.

    Ik verwacht binnen een half jaar wel een aanvaring met Wilders. Wilders zal dan de kwesbare partij zijn aangezien Schoof prima weet hoe die de beveiliging van Wilders kan opheffen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Kijk, daar is de eerste al. Ik kijk die programma’s nooit. Volgens mij is Buitenhof op zondagochtend? Dan is er geen uitzending hier op de Veluwe.

      Like

    2. Op zichzelf misschien niet zo heel verkeerd, die ambtenaren aan het roer te laten, in plaats van blatende politici. Alleen respecteer ik niemand die bereid is met de PVV in zee te gaan.

      Like

  2. Oeh, iemand is bang dat hier een verbaal gevechtje tussen moi en iemand die mij HIER IN DE REACTIES een ‘zak stront’ noemde plaats gaat vinden. Toen was je niet zo fel 🧐😂

    No worries jongen, die hele Laurens vind ik de moeite niet waard. 😘

    Like

    1. Ik herinner me dat vaag, en ik zal het er gedeeltelijk mee eens zijn geweest destijds. Maakte je toen niet een kutopmerking naar mij? Of zat je niet te lachen omdat mij iets vervelends was overkomen? Je blijft sowieso te lang in dit soort wraaklust hangen. Had daar gelijk korte metten mee gemaakt toen! Maar je hebt gelijk, dat kan ook niet. Laten we daarom vieren dat er een nieuw kabinet is met de PVV. Voor de voorstanders, omdat het er gekomen is, en voor de tegenstanders, omdat nu gaat blijken dat ook die niks gaan waarmaken en we daarna hopelijk weer door kunnen.

      Geliked door 1 persoon

  3. Nou ja, de man is tientallen jaren professioneel onder-het-tapijt-schuiver geweest bij diverse geheime diensten, dus wat wil je?
    Ik denk overigens dat Dhyan met “ouwe meuk”, fatsoenlijke, redelijk en gematigde concepten als sociaal-democratie bedoelt, en liever een frisse, bruine wind laat, ik bedoel ziet.

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.