Misdaad loont niet.

http://www.youtube.com/watch?v=mB7bqS9p7s4&feature=related

Als u dit filmpje bekijkt moet u extra aandachtig letten op de blanke (kick)bokser, die hier nog vrolijk vertelt over een aankomend titelgevecht, dat hij overigens zou winnen. Want over deze blanke man gaat het volgende verhaal dat zulke gruwelijke details bevat dat ik besloot er een logje over te schrijven. Niet omdat ik 'kick' op gruwelijke details, maar omdat ik ze nu eenmaal onvoorbereid las en ook mijn verontwaardiging kwijt wil.

Op zomaar een dag in 1959 wordt ergens in Amsterdam een jongetje geboren wiens moeder toch zielsveel van hem gehouden moet hebben. Het is maar goed dat moeder op dat moment niet weet, welk gruwelijk lot haar babietje later staat te wachten. Het jongetje, André, wordt een straatvechter, later Europees kampioen kickboksen, en raakt langzaam verzeild in het Amsterdamse criminele circuit. Op het hoogtepunt van zijn criminele carrière schopt André, bijgenaamd the Bulldog vanwege zijn grote kop, het tot lijfwacht van Klaas Bruinsma, en die kennen we allemaal. André misschien niet meer omdat hij voor het laatst levend werd gezien op 30 januari 1985. Nee, André moet geen aimabel mens geweest zijn. Hij misbruikte zijn keiharde knokkunsten om anderen te intimideren in het uitgaansleven. Maar wat hij niet had moeten doen was het bedonderen van Klaas, bijgenaamd de dominee. Toen Bruinsma erachter kwam dat hij voor 3 ton was opgelicht door André wilde hij kennelijk duidelijk maken dat ook met Nederlandse mafia niet te spotten viel.

Maar hoe neem je wraak op een kickbokskampioen, vraag ik mij altijd af. Wel, Klaas deed dat door hem in de val te lokken, hem door zeven zigeuners met honkbalknuppels in elkaar te laten slaan, en hem daarna naar een afgelegen boerderij te brengen om hem daar dood te martelen. Onder andere zijn benen en zijn geslachtsdeel werden afgezaagd met een kettingzaag terwijl hij nog leefde. Daarna werd wat er van zijn lichaam nog over was in een vat gegooid, cement erbij, en in de Waal gedumpt.

Helaas is dit geen filmscript van Quintin Tarantino, maar een waargebeurd verhaal, nota bene in ons onschuldige Nederland. Ik kwam vandaag per toeval André's naam tegen en stuitte op deze details. Nee, hij zal bepaald geen onschuldig slachtoffer geweest zijn, maar de beestachtige wijze waarop hij vermoord is, verdient niemand. Van de zware jongens die met Klaas Bruinsma en André Brilleman werkten of concurreerden, zijn er niet zo heel veel meer in leven. De meesten zijn na een kort leven in koelen bloede geliquideerd. Eerlijk leeft het langst.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

24 gedachten over “Misdaad loont niet.”

 1. Als iemand mij voor 3 ton oplicht, mag ie blij zijn als ik dat met hem doe.
  Ik zou hem ieder uur en verhaal van jouw weblog voorlezen. Als dat geen straf is?

  Like

 2. Jazeker is dat een straf. Jij hebt namelijk een enorm eentonige, nare stem.
  (ik licht het even toe Hermanus, anders snappen de lezers hier jouw grap niet.)

  Like

 3. Thea Moear, Klaas’ vroegere zakenpartner, legde in een boek uit dat men in het drugscircuit niet naar de politie kan lopen, dus zelf zo zijn disciplinaire maatregelen moet nemen.
  Dan begrijp je weer waarom je zoiets als een rechtsstaat probeert te handhaven.

  Like

 4. Laurent: Ik begreep ook dat de rechtstaat het destijds prima vond dat de boel elkaar uitmoordde. Nou ja, beter kun je er maar niks mee te maken hebben. Ik ben gehecht aan m’n benen.

  Like

 5. Was bekend met deze filmscript uit eerdere overleveringen. Kan je toch niet voorstellen (moet je ms ook niet willen) wat zijn laatste gedachten zijn geweest toen de drie onderste delen van zijn lijf operatief werden verwijderd….. En dan daarna dat cement, dat brandtheel erg in je ogen. Ging dus met tranen in zijn ogen een gewisse dood tegemoet. Mijn moeder zei altijd “nooit een brillemans pesten”, wat een enorme pestkop die Dominee, kan merken dat de basisscholen daar nu pas aandacht voor hebben.

  Like

 6. ja, grappig hè. de naam bellof zei mij iets uit de autosport en Spa Francorchamps. maar ik wist niet meer precies wat, heb het niet kunnen vinden met google (gebrek aan geduld), maar kwam wel deze blog tegen. dus ik ging ff bij je neuzen en kwam dit bijzonder gevalletje tegen.

  Like

 7. het klinkt anders redelijk cynisch, tenminste door het “ja” aan het eind. kan me indenken dat je ook bespaard wilt blijven van de schreeuwlelijke op je eigen blog. maar aan de andere kant, je schrijft blog’s om gelezen te worden. that’s part of the deal…..

  Like

 8. haha, maar dan moet je wel zorgen dat je niet te linken bent vanuit google. blijkbaar koppelt die jouw AW naam met deze blog. en zelfs een BMW sjonnie zonder titel krijgt het voor elkaar om jou te vinden (zelfs onbedoelt). wees dan maar op je hoede als je die hele VAG clan achter je aan krijgt, hacken (veel ICT “mannen” bijde VAG clan) ze deze blog en ben je geheel monddood…. maar goed, ik laat je weer met rust, ik weet wanneer ik teveel ben;-).

  Like

 9. Duidelijk verhaal. Maar inhoudelijk wel een typisch gevalletje zeg. Hebben zij (AW) ooit gereageerd of heb je gewoon ineens weer toegang tot het geheel? En de naam Beloffski, dat is toch van een verongelukte autocoureur?

  Like

 10. Nee, ik heb nu toegang vanaf een andere computer met een ander e-mail adres, op mijn werk ben ik nog steeds geblokkeerd en al die e-mail adressen die ik eerst gebruikte zijn ook bog geblokkeerd.
  Er is nooit op gereageerd door AW en ik heb nooit een reden gekregen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: