Teringzooi

Een van mijn grootste ergernissen, afgezien van de mensheid in het algemeen, zijn mensen die hun zooi in de natuur flikkeren. Ik zag een keer tot twee keer toe hetzelfde tuig hun McDonald’s troep uit de auto gooien, een keer naast mij bij het stoplicht, dan ben je al verbouwereerd, en even daarna op de snelweg toen ik achter ze reed. In plaats van dat ik mijn auto in hun achterkant boorde, want zo witheet was ik wel, belde ik de politie. Dat is een zodanig lang proces (met de politie van welke plaats wilt u doorverbonden worden? Ik heb u niet goed verstaan. Spreek de naam van de plaats in waarvan u met de politie wilt spreken) dat het al kansloos wordt. Je probeert het nummerbord te onthouden en tegen de tijd dat je ze spreekt krijg je al door dat het weinig prioriteit heeft en dat ze je melding eigenlijk belachelijk vinden.

Op de parkeerplaats in het bos waar ik de hond uitlaat, hebben ze ook schijt aan de natuur. Letterlijk volgens mij want er liggen papieren zakdoekjes. Van de week stond er een leeggezopen fles sterke drank, en een paar dagen later vier lege bierblikjes. Lekker in het donker op de parkeerplaats zuipen en je zooi onbekommerd achterlaten, want niemand ziet je.

Vandaag dacht ik eraan om een vuilniszak mee te nemen en even wat zooi op te ruimen. Zoals gezegd, een fles, vier blikjes, papier dat ik al weken zag liggen bleek een luier te zijn en een mondkapje wat ik al dagen zag liggen bleek een inlegkruisje. Omdat ik alleen die fles en die blikjes in mijn hoofd had, had ik er niet aan gedacht om handschoenen mee te nemen, en een mondkapje gaat nog wel, maar een inlegkruisje tussen je vingertoppen is toch smerig. Een luier is ook geen pretje.

Uiteindelijk belandt die zooi in mijn container, die naar ik heb begrepen per lediging aan mij in rekening wordt gebracht, dus die aso’s met hun teringzooi kosten mij nog geld ook. Geen wonder dat niemand anders het opruimt. Eigenlijk zou je geld toe moeten krijgen als je afval uit het bos opruimt, maar op z’n minst zou het storten van afval gratis moeten zijn. Of zet even een afvalbak op die parkeerplaats zodat we de troep van dat onverbeterlijke tuig sneller kunnen opruimen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “Teringzooi”

 1. Een inlegkruisje voor een mondkapje aanzien geeft toch wel enige twijfel over je waarnemingsvermogen. Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat al dat rondgestrooide afval is vanwege onvrede over hoe wij in dit land leven en dan kan ik ze wel gelijk geven. Van de politie heb ik al helemaal geen verwachtingen meer.

  Like

  1. Dat mondkapje werd een inlegkruisje toen ik het onder de bladeren vandaan trok. En wat je verder schrijft …..Alsof die mensen die hun zooi in de natuur gooien enig besef hebben van hoe wij in dit land leven. Die denken toch helemaal niet na, behalve over zichzelf?

   Like

   1. De issue is dat ik voor mezelf een reden heb gevonden waardoor het (voor mij zelf) minder ergerlijk wordt.
    Overal troep zien is een indicatie voor verval van de normen en waarden.

    Like

 2. Ja, het is heel smerig en waarom? Een vol zakje of blikje meeslepen is kennelijk geen probleem voor die %$%$%-idioten, maar als het leeg is kennelijk wel. Is natuurlijk ook veel zwaarder, dat weet je 😦
  Ik zie regelmatig mensen in onze regio lopen met zo’n grijpertje aan een stok en een plastic zak om het zwerfvuil op te ruimen. Dat zijn dan opa’s en oma’s die op vrijwillige basis de rotzooi van hun ‘kleinkinderen’ lopen op te rapen. In het bos kom ik wel mensen tegen die tijdens hun eigen wandeling rotzooi oprapen en meenemen in een zak. Onze gemeente faciliteert met grijpers en zakken, die dan – als ze vol zijn – niet in de eigen kliko gegooid hoeven te worden. Het wordt apart bij deze mensen opgehaald, geloof ik. Wij betalen namelijk ook per lediging.
  Men is afgestapt van vuilnisbakken op bijv. parkeer- en picknickplaatsen te zetten. Worden in de brand gestoken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zag vanmorgen een mevrouw die haar hond in iemands voortuin liet schijten en vervolgens doorliep zonder op te ruimen. Ik sprak haar aan, maar ze liep heel hard en Oost-Indisch doof door.
  Op school zie ik aan het eind van de dag zoveel rotzooi naast de prullenbakken liggen dat ik er moedeloos van word. En vervuld van schaamte naar onze schoonmakers.
  Mensen, wat een kansloze wezens.

  Geliked door 2 people

 4. Ik kom op de trappen van de Albert Heijn tegenover een MB)-school na de lunchpauze altijd allerlei rommel tegen die de jeugd daar heeft zitten consumeren. Die hele Albert Heijn moet de helf van hun omzet halen uit vretende scholieren, lijkt het wel. Maar ok, dat zijn nog pubers bij wie hun inlevend vermogen (hopelijk tijdelijk) verstoord is door hormonen en groeiende hersenen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ruim dagelijks een beetje op. Eens per 3 weken ga ik met het gratis gemeente grijpertje op pad voor dingen die ik niet aan wil pakken. Het werkt beter dan dat ik me er alleen druk over maak. Heb er zelfs lol in en er zijn hier voldoende vuilnisbakken. Gebruik soms ook die van bewoners om zo plastic en blik te scheiden. Kost hen hier niets extra’s. Bij regelmatig opruimen merk ik dat dat effect heeft. Alkmaar valt in het algemeen mee, ook rond scholen. De gemeente stuurt ook regelmatig een schoonmaakteam naar bepaalde plekken. Volgens mij werkt dat minder goed omdat het te incidenteel is. De rookwaarbende komt volgens mij wel van mensen, die vinden dat ze het afvalopruimen al via de hoge accijns hebben betaald. De Redbullmeuk komt van mensen die een hekel hebben aan Perez. 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb hier een kindslaafje dat regelmatig met een afvalgrijper en emmer de straat schoon houdt van zwerfafval.
  Dat gaat hier wel gewoon in de container, maar zie het ook wel eens mensen in de publieke afvalbakken gooien.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: