Lockdown

Wat Rob Hamilton beschrijft, over het sikkeneurig worden van het gewauwel over mondkapjes, heb ik ook. Wel net iets anders. Ik heb het met het gewauwel over corona. En niet in de laatste plaats mijn eigen gewauwel erover dat ook niet erg opschiet. Ik lees redelijk veel en vooral dingen die in mijn straatje passen. En ik ben kritisch. Maar waarom eigenlijk? Wat is het nut? Echt helemaal niks. Ik ben toch zo weer om te praten door een sympathiek mens als Gommers of Kuipers. En als die vinden dat er snel een lockdown moet komen, dan heb ik daar toch niks tegenin te brengen.

Dus als die mannen zouden zeggen, Mack, draag dat mondkapje nu maar, dat is echt beter, dan ga ik het zonder tegenzin doen. Want ik heb eenmaal een zwak voor geleerde, sympathieke mannen. Voor sympathieke vrouwen heb ik ook een zwak, die hoeven niet eens geleerd te zijn. Maar over lockdown gesproken, we gaan in een lockdown omdat we ons niet aan de maatregelen houden. Dat wordt gezegd. Als we niet in een lockdown gingen kwam het doordat we ons zo goed aan de maatregelen hielden. Zo hebben ze dus altijd gelijk. En nu hebben we ons niet goed aan de maatregelen gehouden, dus moet er ook een mondkapjesplicht komen. Terwijl die mondkapjesplicht er niet was toen we de eerste golf te boven kwamen. In België hebben ze vandaag relatief fors meer besmettingen dan Nederland ondanks hun mondkapjesplicht. In Duitsland dan weer veel minder. Ligt het dan aan de mondkapjes?

Goed, wat er in lockdown moet zijn de sociale media. Met de belofte ze weer open te gooien als iedereen zich aan de regels houdt. Gegarandeerd dat het virus dan niet meer bestaat over drie weken.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Lockdown”

 1. Volgens Kuipers gaat de tweede golf waarschijnlijk wel de hele winter duren. En de medische (let op: de medische) mondkapjes die een bedrijf in Haarlem nu produceert zijn binnenkort te koop in de supermarkt. Alle andere kapjes zijn sowieso nutteloos of verergeren de zaak. En van die sociale media kun je zelf wegblijven hè.

  Like

  1. Ik kan er wel wegblijven, maar dat is niet het punt dat ik maak. Het moet in lockdown, dan pas gaat iedereen zich aan de maatregelen houden om het weer terug te krijgen.

   Like

   1. Ja, dat had ik wel begrepen, maar dat gaat toch niet gebeuren. Want: hoe moet je dat praktisch gezien regelen? Het is hier niet Noord-Korea ofzo.

    Like

     1. Dat kunnen wij kopiëren: gewoon zeggen dat Nederland geen corona heeft. Alles gaat weer z’n gewone gangetje en het ruimt lekker op zo. Dat zou de hele wereld moeten doen.

      Geliked door 1 persoon

 2. Het verschil met de eerste lockdown is het vliegverkeer. Op die manier hebben we het de eerste en 2e keer opgehaald. Stop ermee en de getallen gaan weer zakken.

  Gisteravond was Diederik Jekel in OP1 om ons te beinfluenzen. Deed ie naar mijn gevoel erg goed.

  Like

  1. In Italië is men veel meer geschrokken en durven de mensen nog erg weinig, In Vietnam en Taiwan zijn vrijwel geen doden gevallen, omdat die door de eerste SARS erg zijn geschrokken. In Duitsland komt Merkel zinniger over en Duitsers houden zich meer aan regels. Tsjechië was bij de eerste golf lager als Duistland, maar inmiddels zo hoog als Nederland. Hier zijn mensen feestjes in gaan halen en hebben jongeren het meegenomen van de spaanse costa’s naar de studentenhuizen. Vandaar dat Nijmegen, Delft, Leiden en Groningen ook erg hoog scoren. Duitse jongeren gaan zo ver ik weet liever naar het semi-Duitse mallorca en daar heerste het veel minder. In NL Is ook al een tijdje de besmetting onder waarschijnlijk Marokkanen. Dwz in Gouda werd dat geconstateerd en in NL (of beter Amsterdam) liggen relatief veel mensen met een flinke taalachterstand op de IC’s. Een Amsterdamse IC-arts merkte dat op en Greet ging er weer mee aan de haal. Punt is dat deze mensen vaak in kleinere huizen met meer familieleden wonen. ‘Thuisisolatie” houdt dan ookj in dat de rest van de beweoners worden besmet. Kan me goed voorstellen dat dit ook opgaat voor Rotterdam en Den Haag. Iets dergelijks is ook gaande in Marseille waar het de Algerijnse gemeenschap betreft.

   Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: