George Floyd

Drie agenten zitten op hem en vermoorden hem. Veel anders kan ik er niet van maken. Ze horen hem om hulp roepen, hij is al geboeid, en toch blijven ze hem beletten om adem te halen. Het is dat het op film staat, anders waren de agenten al gewoon weer verder met hun dienst. Trump stelt een onderzoek in, maar beschouwt het als incident, niet als structureel overmatig politiegeweld tegen de zwarte bevolking. Verder lopen er mannen met ZZ-Top baarden met automatische wapens op straat om op te treden tegen plunderaars. Ze zullen de zwarten wel bedoelen. Ze zijn geen politie, gewoon mannen die menen dat ze dat wat van hen is moeten beschermen. De doodstraf bestaat er nog steeds en een executie is geen zeldzaamheid. Schietincidenten op scholen, racisme, totaal verknipte gelovigen, nietsontziend kapitalisme, hoog opgeven over jezelf, ongelofelijk domme televisie en per inwoner de grootste milieuvervuiler ter wereld zijn. Dat is Amerika.

Het is niet voor het eerst dat ik mijn afkeer van Amerika toon. Er schijnen ook normale mensen te wonen, maar die laten ze nooit aan het woord op televisie. Amerika staat zo ongeveer onderaan mijn lijst van landen die ik nog eens zou willen bezoeken. Niet dat ik zo’n lijst heb, maar dat is weer een ander verhaal. Van mijn vader hoorde ik de term voor het eerst, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Ik heb daar zelf later ongewenste van gemaakt.

Black lives matter gaat er al jaren veel te hard in, net als hier kick out zwarte piet. Het leidt wel tot het afschaffen van zwarte piet, maar niet tot hernieuwde inzichten. Onderhuids racisme ligt dan op de loer. Je mag toch hopen dat deze moord niet voor niets is geweest. Dat zou hij zeker zijn, als het niet op film stond. Al was je dronken, al had je met vals geld betaald, dat boeide die agenten niet. Alleen je huidskleur werd je zwaar aangerekend. Rust zacht George.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “George Floyd”

 1. Belachelijk dat excessieve geweld op vermeende wetsovertreders.
  Als dit een doelbewuste aanslag is op de gekleurde Amerikaanse bevolking moet de overheid hier een intern onderzoek op los laten. De intentie van de agent aanhouding/moord staat nog ter discussie en komt voor de rechtbank waarbij hij kans loopt kans op een gevangenisstraf van 25 jaar.

  Like

    1. Als je in het veld”zoekt en gij zult vinden” “ongewenste mogelijkheden” typt, zul je zien dat ik schromelijk heb overdreven. 2011 als eerste vermelding. Ik weet eigenlijk wel zeker dat het eerder was.

     Geliked door 1 persoon

     1. Aha, ik heb ze gevonden. Je noemt zowel de VS als België landen van ongewenste mogelijkheden. Nu zit ik even te overpeinzen welke landen dan wel uitsluitend gewenste mogelijkheden hebben …

      Like

      1. Tja. Dat wordt me te filosofisch op dit tijdstip. Ik bedoel maar, zijn er landen met begrensde mogelijkheden? Ja, alle landen. Zijn er landen met onbegrensde mogelijkheden? Nee. Zijn er landen met uitsluitend ongewenste mogelijkheden? Nee. Zijn er landen met uitsluitend gewenste mogelijkheden? Nee. Door wie of wat gewenst, door wie of wat begrensd? Had ik het maar nooit gezegd. 😉

       Like

 2. Ben ik nou de enige die ziet dat ook onschuldige winkeleigenaren tot gort getrapt worden? Want daar hoor of lees ik niemand in het linkse kamp over. 🤔
  En dat + die plunderingen moeten ze hard de kop indrukken. Want dat heeft niks met (terechte) demonstraties te maken.

  Like

  1. Dit is in mijn ogen niet links of rechts. Het gaat om het vermoorden van een mens door de politie. Dat wordt ook door rechts afgekeurd. Als de plunderingen niets met de demonstraties te maken hebben hoeven we het daar ook niet over te hebben in deze discussie. Dat is dan een heel ander issue. Kan echter wel misbruikt worden om de aandacht af te leiden van wat hier gebeurde. De plunderingen keurt ook niemand goed en het is ook niet zo dat het leed wat de winkeleigenaren hiermee wordt aangedaan wraak is voor het gebeurde en het dus weer een gelijkspel is.

   Like

 3. Bezopen dat dit is gebeurd. En in zo’n noordelijke staat als Minnesota verwacht je dat niet. Aan agenten is wereldwijd een steekje los, maar in de USA zijn dat erg veel steekjes. Volgens mij is ook een groot deel overspannen. Ze zijn overdreven bang om te sneuvelen bij een aanhouding, bijvoorbeeld omdat veel mensen een geweer in hun auto hebben. Als blanke kan je ook maar beter dit soort figuren mijden.

  Het zit in de USA structureel fout als je ziet dat in gevangenissen veel meer zwarten zitten dan hun demografische hoeveelheid van 12% zou verklaren. Naar verhouding zitten er 5x zoveel zwarten in hun gavengenissen dan witten. En dan te bedenken dat de Indianen daar nog meer gediscrimineerd/geweerd worden. Zo ver ik weet zit er geen enkele Indiaan in het parlement.

  Dat iedeen op deze vreselijke beelden spring is niet vreemd. Eigenlijk ook goed, ware het niet dat deze gestoorde agenten misschien overal ter wereld een 2e coronagolf hebben veroorzaakt.

  Geliked door 2 people

 4. Zó’n onrechtvaardige tragedie, – en ik zou Trump nog in staat zien om de agenten gratie te verlenen als ze bestraft worden. Z’n vader is ooit nog ns opgepakt bij een KKK-mars, wat zou dat zeggen over Trumps opvoeding.

  En ik ben er ooit geweest (maar dat heb ik vast al ns verteld ;-}) In elk geval heb ik het racisme toen zèlf gesproken. Een verbijsterende ervaring. (ik ben daarna in de keuken bij het personeel gaan zitten.)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: