Covid-kapsels

Toen Tammar een jaar of vier was heb ik haar pony eens geknipt. Ik maakte een klein beginnersfoutje en knipte haar pony toen haar haar nat was. Met een nagelschaartje. Tot op de dag van vandaag moet ik dat horen. Door Covid-19 gedwongen was ik nu aan de beurt om op de tondeuse stoel plaats te nemen. Ik vreesde natuurlijk voor de dag van de wraak, maar Linda deed haar best en ik moedigde haar aan om de tondeuse steeds maar iets korter te zetten. Zelf was ze best tevreden, maar ik vond het niet helemaal geweldig, maar goed, nood breekt wet.

Toen kwam Hans. Die wilde niet, maar hij moest. Hij heeft een enorme bos op zijn hoofd maar weigert daar iets aan te doen. Geen kam, geen gel, één bron van ergernis. Op de langste stand van de tondeuse gebeurde er ook niets, vreemd genoeg, want zijn haar was toch zeker tien centimeter lang. Dus Linda zette hem wat korter, en toen pakte het ding. Hans ging helemaal over de zeik. Tranen in zijn ogen had hij. Hij had nog zo gezegd dat hij niet wilde. Ik vond het zielig maar ik kon het in dit geval niet laten merken. Ik zei: “Hans, dan moet je maar wat aan je haar doen, ik heb je zo vaak gewaarschuwd, het is nu even niet anders.” Het resultaat was verschrikkelijk. Tot overmaat van ramp hield de tondeuse er ook nog mee op, en hij stampte huilend naar boven, nadat hij zijn slippers al boos had weggegooid.

En ja, dit is best erg. Een stuk erger dan wat ik destijds bij Tammar had gedaan. Maar hier komen geen foto’s van. Bovendien kan Linda zich altijd verschuilen achter noodweer. Hans en ik zitten verplicht nog langer in quarantaine. En als dit voorbij is, dan krijgen we over een jaar weer die foto van Tammar op FB te zien. Want dat was pas erg.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Covid-kapsels”

 1. Hij is bovendien in de pubertijd, toch? Ach, ach, ach. Het leven is dan al zo zwaar.
  Hoe zit dat met foto’s op FB? Bedoel je dat oude gewiste foto’s later weer opnieuw opduiken?

  Like

  1. Zijn niet gewist, die duiken jaarlijks op in de herinneringen, en dan wordt er weer een opmerking onder gezet zodat iedereen de foto weer ziet en dan wordt het hele verhaal wederom uit de doeken gedaan.

   Like

 2. Er is een troost voor hem, IEDEREEN heeft een bad hair day, of week of maanden. Ze kunnen een competitie houden, hij en zijn vrienden, wie het meest mislukte kapsel heeft.
  Ik zag Anderson Cooper, een CNN reporter , hij toonde een kale plek aan de zijkant van zijn hoofd, waar de tondeuse uitgeschoten was. Hans is dus in goed gezelschap.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: