Kippenhok

Er valt hier niet veel te melden, ik doe alleen nog routinematige dingen. Alles wat afwijkt moet wijken. Saai maar stabiel. Geen feesten, geen sportprestaties, geen vakanties. Ik help de kinderen met hun huiswerk, ik plak eens een band, ik rij naar voetbal, we kijken tv en ik werk. Ik ben de laatst overgeblevene van het bedrijf waar ik werkte sinds het is overgenomen. Dat zegt ook wel wat. Dat ik het eigenlijk beter naar mijn zin heb nu. Het voelt nog steeds raar dat ik geen finance meer doe, maar ik ben nu één van de twee mannen in een team van louter vrouwen. Het is wel een hecht team, vind ik. Geen gedoe met haantjes, maar ondertussen kan ik wel de haan uithangen. Mijn baas zegt ook als ze met vakantie gaat: I leave you alone with all the chicken. Ik ben ook in het jaar van de haan geboren, dus die rol is me op het lijf geschreven. Maar voordat u denkt dat ik een beetje stoer loop te doen, nee. Maar ik voel me kiplekker doordat ik allerlei vragen op me afgevuurd krijg, en ik het tot de bodem kan uitzoeken.

En dan rij ik ook nog drie dagen per week over een vrijwel filevrij traject, en werk ik twee dagen thuis. Eigenlijk heb ik niks te klagen, en als ik niks te klagen heb, dan gaan er dingen knagen. Zo van, klopt dit eigenlijk wel? Salaris goed, vrijheid goed, werk goed, ik kan in spijkerbroek naar mijn werk, geen baas in mijn nek, iets klopt er niet met vroeger. Vroeger had ik nog wel eens een pak aan om iets belangrijker te lijken, maar dat hoeft helemaal niet. Binnenkort is er weer een teamuitje, en zoals u misschien weet hou ik daar niet van, maar de dames vinden het geweldig. Die praten alleen over wijn drinken en chocola eten. Terwijl ik meer van bier en voetbal ben. Maar ik kan natuurlijk niet voor niets zo goed met vrouwen werken. Wenen, gaat het worden. Het kippenhok stuurt elkaar al mailtjes over het uitje. Ik hou me afzijdig. We zien het wel. Ben ik al 67?

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

One thought on “Kippenhok”

  1. Wenen. Dat wordt veel koffie drinken met veel erbij. En in zo’n koetsje zitten om rond te rijden. En ’s avonds naar de opera.
    Ik zal aan je denken tegen die tijd.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s