School

Zojuist was het moment daar. Ik moest er twaalf jaar op wachten, maar ik mocht eindelijk Hans helpen met zijn wiskunde-huiswerk. Het ging niet per se om wiskunde, ik zit ook te wachten op Frans, Nederlands en economie, mocht het nodig zijn. Alle andere vakken kan ik niet, Engels uitgezonderd, maar dat neemt Linda voor haar rekening. Voor mij geen biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. Ik weet er niks meer van.

Ik heb vroeger ook veel hulp met wiskunde gehad. Eerst van mijn vader die het zo uitlegde dat ik de volgende dag het antwoord sneller wist dan de wiskundeleraar, maar dat was pas de brugklas, en later van twee buurmannen, die beide keien waren in wiskunde. Voor handelswetenschappen zocht ik een Heao-er, voor Nederlands jatte ik bij anderen, Economie, Engels en Frans moest ik zelf doen. Zes vakken waarvan ik er maar drie zelf gedaan heb, en nog geen cijfers die ze ingelijst hebben daar op die school.

Als je het zo bekijkt, heb ik eigenlijk niet veel gepresteerd op school, maar zo voelde het niet. Vooral dat ellendige Nederlands heeft een hoop zinloze tijd gekost. Vooral het gedeelte over literatuur, en volgens mij kreeg ik niet anders meer dan literatuur op de Havo. Het was beter geweest die tijd nuttiger te besteden, hadden ze mij bijvoorbeeld maar de grondbeginselen van het drummen bijgebracht. Of van het zingen. Dan had de wereld er heel anders uitgezien.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “School”

 1. Ik heb redelijk geleerd.

  Maar veel meer vergeten.

  En wat ik nu gebruik is meer wat ik niet tijdens mijn eigen schooltijd heb geleerd.

  Toch sta ik nog met heel veel plezier les te geven.

  Vriendelijke groet,

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: