School

Zojuist was het moment daar. Ik moest er twaalf jaar op wachten, maar ik mocht eindelijk Hans helpen met zijn wiskunde-huiswerk. Het ging niet per se om wiskunde, ik zit ook te wachten op Frans, Nederlands en economie, mocht het nodig zijn. Alle andere vakken kan ik niet, Engels uitgezonderd, maar dat neemt Linda voor haar rekening. Voor mij geen biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. Ik weet er niks meer van.

Ik heb vroeger ook veel hulp met wiskunde gehad. Eerst van mijn vader die het zo uitlegde dat ik de volgende dag het antwoord sneller wist dan de wiskundeleraar, maar dat was pas de brugklas, en later van twee buurmannen, die beide keien waren in wiskunde. Voor handelswetenschappen zocht ik een Heao-er, voor Nederlands jatte ik bij anderen, Economie, Engels en Frans moest ik zelf doen. Zes vakken waarvan ik er maar drie zelf gedaan heb, en nog geen cijfers die ze ingelijst hebben daar op die school.

Als je het zo bekijkt, heb ik eigenlijk niet veel gepresteerd op school, maar zo voelde het niet. Vooral dat ellendige Nederlands heeft een hoop zinloze tijd gekost. Vooral het gedeelte over literatuur, en volgens mij kreeg ik niet anders meer dan literatuur op de Havo. Het was beter geweest die tijd nuttiger te besteden, hadden ze mij bijvoorbeeld maar de grondbeginselen van het drummen bijgebracht. Of van het zingen. Dan had de wereld er heel anders uitgezien.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “School”

  1. Ik heb redelijk geleerd.

    Maar veel meer vergeten.

    En wat ik nu gebruik is meer wat ik niet tijdens mijn eigen schooltijd heb geleerd.

    Toch sta ik nog met heel veel plezier les te geven.

    Vriendelijke groet,

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s