Seth Gaaikema 1939-2014

Hij was niet de grootste conferencier, niet de grappigste cabaretier, maar hij heeft zijn hoogtepunten gekend en hij was de taalvirtuoos. In de jaren ’80 van de vorige eeuw trok hij nog volle zalen en hij had zijn vaste schare fans. Hij werd door Herman Finkers op de hak genomen vanwege zijn soms flauwe grappen. Maar hij kon boeiend voordragen op een manier dat de zaal ademloos luisterde. Toen hij begin dit jaar afscheid nam schrok ik van zijn afgenomen krachten. Het journaal opende niet met zijn overlijden en dat irriteerde mij. Maar meer nog irriteerde mij dat ik niemand op Facebook zag die zijn overlijden noemde.

Seth-Gaaikema-1

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Seth Gaaikema 1939-2014”

  1. Ik kom nooit op Facebook en mij valt dat dus niet op. Op het Journaal zag ik het wel en op Teletext kwam zelfs een rode banner alsof we door IS zouden worden gebombardeerd. Die banners gebruiken ze mij te vaak (ongeveer eens per week) waardoor de belangrijkheid er duidelijk door afneemt. In dit geval vond ik het ook onnodig.

    Ik denk dat hij een prima schrijver was, maar als conferencier heb ik hem nooit gemogen. Net als Toon Hermans kon ie zeuren. Alleen bij Toon kwam dat humoristisch over en bij Seth echt als een vervelende domineeszoon. Hij had daar beter geen gebruik van kunmen maken, dat zorgde er in mijn optiek voor dat veel mensen afhaakten als hij op TV kwam en dus niet konden horen of ie iets moois had verzonnen.

    Ik heb wel interviews met hem gezien en dan sprak hij behoorlijk anders (bevlogener en zeker niet zeurend) dan op het podium.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: