Seth Gaaikema 1939-2014

Hij was niet de grootste conferencier, niet de grappigste cabaretier, maar hij heeft zijn hoogtepunten gekend en hij was de taalvirtuoos. In de jaren ’80 van de vorige eeuw trok hij nog volle zalen en hij had zijn vaste schare fans. Hij werd door Herman Finkers op de hak genomen vanwege zijn soms flauwe grappen. Maar hij kon boeiend voordragen op een manier dat de zaal ademloos luisterde. Toen hij begin dit jaar afscheid nam schrok ik van zijn afgenomen krachten. Het journaal opende niet met zijn overlijden en dat irriteerde mij. Maar meer nog irriteerde mij dat ik niemand op Facebook zag die zijn overlijden noemde.

Seth-Gaaikema-1

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

2 gedachten over “Seth Gaaikema 1939-2014”

  1. Ik kom nooit op Facebook en mij valt dat dus niet op. Op het Journaal zag ik het wel en op Teletext kwam zelfs een rode banner alsof we door IS zouden worden gebombardeerd. Die banners gebruiken ze mij te vaak (ongeveer eens per week) waardoor de belangrijkheid er duidelijk door afneemt. In dit geval vond ik het ook onnodig.

    Ik denk dat hij een prima schrijver was, maar als conferencier heb ik hem nooit gemogen. Net als Toon Hermans kon ie zeuren. Alleen bij Toon kwam dat humoristisch over en bij Seth echt als een vervelende domineeszoon. Hij had daar beter geen gebruik van kunmen maken, dat zorgde er in mijn optiek voor dat veel mensen afhaakten als hij op TV kwam en dus niet konden horen of ie iets moois had verzonnen.

    Ik heb wel interviews met hem gezien en dan sprak hij behoorlijk anders (bevlogener en zeker niet zeurend) dan op het podium.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s