Obama

Vooraf was ik wat sceptisch, maar ik moet toegeven dat ik toch wel wat van trots voel als ik Obama in Nederland zie landen. Het halve land is lamgelegd, alle vliegtuigen worden aan de grond gehouden, allemaal om de Airforce one vrij baan te bieden. En dan verschijnt hij in de deuropening, hij zwaait en komt energiek de trap af gehuppeld. Een man in de kracht van zijn leven. Neemt ook gelijk de regie over en degradeert Mark Rutte tot een kleine jongen. Op Rutte ben ik trouwens minder trots. Verre van perfect Engels, en ook niet in staat om met zijn verschijning respect af te dwingen. Maar ja, bij gebrek aan beter…

Maar die Amerikanen zeg! Vier “the Beasts” hadden ze bij zich. Super beveiligde auto’s waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Zelfs de motoren lopen op diesel, tegen ontploffingsgevaar. 20 cm dik gepantserd staal. Bloedgroep van de president in de auto aanwezig. En terroristen moeten gokken in welke van de vier auto’s de president zich bevindt.

En dan zijn flair. De man is gewend dat zijn leven zich voor de camera’s afspeelt en is altijd ontspannen. Weet vragen te beantwoorden zonder iets belangrijks prijs te geven. Heeft een stralende glimlach. Maar ja, de machtigste man ter wereld, legt even een half land plat, dan zou ik ook glimlachen.

En dan laat hij zich nog even iets uitleggen over “de nachtwacht” en zegt vervolgens dat Rembrandt zijn favoriete schilder is. Ik geloof het niet echt, maar het is toch leuk van hem. Zou hij in Italië komen zou hij “Caravaggio” noemen. Zo slim en charismatisch is hij wel, die Barack. En hij, hoe kan het ook anders, is gek op vrouwen. Maar zelfs de machtigste man ter wereld moet soms zijn plaats kennen. Grinnik.

Afbeelding

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Obama”

 1. @Dhyan: Idd je moet eens kijken naar mevrouw Obama en je weet waar de werkelijke macht ligt. ’s Avonds spreekt ze hem na afloop streng toe en gedraagt hij zich thuis als een schoothondje.

  Amerikanen zijn berucht om hun smalltalk. Altijd complimenten geven, je weet maar nooit waar het goed voor is. 99% van de Amerikanen trekt zich niets meer aan van opmerkingen als ‘.. is mijn lievelingsschilder’ of ‘wat heb je een mooie stropdas’. Ze weten dat het fake is. De schaatsende Nederlanders zijn er nog verguld mee. We zijn echter niet meer dan een staatje in Europa, waarvan Obama er 50 heeft in zijn Verenigde staten. Daarbij is Rutte geen staatshoofd maar alleen maar een regeringsleider (zetbaas). Onze tegenhanger van Obama is WimLex en die is nog wat slimmer. Hij doet minder dan Obama en krijgt jaarlijks 3x zoveel aan geld.

  Like

 2. @Ximaar: Ha ja, hij heeft al van plaats moeten wisselen. Wat een schril contrast overigens die eerste met de laatste foto met verzuurde gezichten.

  Ik denk dat niet WimLex slim is maar dat de Nederlanders achterlijk zijn om zoveel (en dat ook nog belastingvrij) te betalen voor een sprookje. Zelfs de poppekast om geliefd te blijven wordt door ons bekostigd.

  Like

 3. Het betreft de adequate beveiliging. Een benzinetank kan bij een botsing of ongeluk bij de minste vonk tot ontploffing worden gebracht, terwijl diesel niet zal reageren.

  Like

 4. Misschien zouden wij wat moeten overnemen van de Amerikaanse vriendelijkheid. Fake of niet, zou dat gezelliger zijn dan al dat zure gedoe in Nederland.

  Betrapte me erop dat ik het toch leuk vond dat we zo op de kaart stonden twee daagjes. En ben fan van Obama. Leuke, charismatische man, dat is ook in Amerika wel anders geweest.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: