Ontwikkeling

Hans mocht een bal uitzoeken en hij koos een PSV bal. Net als zijn PSV shirtje roept dat hier in het land van de potten en pannen wat weerstand op. Want hier zijn ze voor de succesvolste, Ajax. Nu verdienen de prestaties van Ajax ook groot respect, maar met hun supporters kan ik nogal eens botsen. Want zelfs op de training van de F2 pupillen werd er tegen Hans gezegd dat hij dat shirt niet mocht dragen. Hij dacht dat het serieus was en vertelde thuis dat hij dat shirt niet meer aan mocht. Ik legde hem uit dat het een grapje was van de trainer, en dat als hij dat nog een keer zei, hij maar moest zeggen dat PSV 4-0 heeft gewonnen van Ajax.

Gisteren liep hij met de bal aan zijn voet van de winkel naar huis. Onderweg zei een man dat hij de verkeerde bal had uitgezocht. Ik legde uit dat Eindhoven wat ver verwijderd is van Vaassen en dat er daarom niet zoveel mensen voor PSV zijn. En dat Vaassen vlak naast Amsterdam ligt. Hoe zuidelijker je komt, hoe beter het wordt. Maar de meeste mensen zijn nu eenmaal voor Ajax. Als jij liever voor Ajax bent vind ik dat ook goed hoor. Nee, ik ben liever voor PSV want die hebben toch 4-0 gewonnen van Ajax?

Kortom, je rolt er ook maar in als kind. Door mij heeft hij nu een voorkeur voor PSV terwijl dat hier op niet veel sympathie kan rekenen. Ook mijn voorkeur voor Alfa’s weet hij al, ook niet het makkelijkste merk om fan van te zijn. Linda heeft de schone taak om hem voor Elvis te behoeden. Vroeger toen ik klein was kon dat nog, als kind Elvisfan zijn maar later op de middelbare school was het beter om voor Doe Maar te zijn. Hoe dan ook, ik wil niet dat hij door mij op deze leeftijd al beïnvloed wordt met Elvis.

Gers Pardoel, daarvan is zijn eerste zelf uitgezochte CD. En ik had je nog wel zo lekker genomen, zingt hij vrolijk mee. Nou ja, het is beter dan Gé Reinders, waar ik dan weer waardering voor heb. Maar toen ik samen met mijn zwager naar een optreden ging omdat Linda écht niet mee wilde, voelde ik me wel wat opgelaten tussen alle bejaarden die kwamen kijken. En ik vecht nog wel terug als ik uitgelachen wordt, maar Hans kan ik niet met zulke dingen opzadelen op school. Dus Gers is prima. Gé ook, maar niet voor Hans.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

4 gedachten over “Ontwikkeling”

 1. Mijn vader was geen voetbalfanaat (die had meer met wielrennen, maar ja dat ging dan over Fausto Coppi), maar mijn oudere broer wel, en die had iets tegen PSV dus ik ook nog steeds, ook al woon ik zo ongeveer naast het stadion.

  Like

 2. Waar je mee omgaat, daar wordt je mee besmet. : – )
  Op het werk van mijn vader mocht ik meerijden in Henschel vrachtwagens. Als Alfamobilist snap je dan wel dat die veel beter waren dan andere vrachtwagens.

  Like

 3. Psv, tja.. dat valt eigenlijk gewoon niet uit te leggen hè?
  😉

  Hier zijn ze voor: Ajax, Heerenveen, AZ, Vitesse en Twente. Waarom, geen idee. Alleen die eerste heb ik ze mee geïndoctrineerd.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.