Alles waar “te” voor staat…

In Vaassen luidt het gezegde: Alles waar te voor staat is niet goed, behalve tepel. En daar zit een kern van waarheid in want zonder tepels geen mensen en zoogdieren. Wat ik knap vind van de evolutie is hoe zij wist hoeveel tepels een bepaald dier nodig had. Het varieert van twee tot tweeëntwintig. Als je niet in de evolutietheorie gelooft is het minder indrukwekkend, want God weet dat soort dingen gewoon. Aan de andere kant is de evolutie niet iets wat kan denken en ook maar een geval van trial en error. Over het ideale aantal tepels zijn religie en evolutie het niet eens. Waar ze het wel over eens zijn, is dat het een even aantal dient te zijn. Waarmee wij gevoegelijk kunnen aannemen dat een gezin een even aantal kinderen dient te bevatten, anders ontstaan er problemen. Ik kom zelf uit een gezin van drie kinderen, mijn moeder uit een van drie en mijn vader uit een van vijf, dus de problemen zitten extra in de genen. Harmonie is goed, dat roep ik altijd al. Je kunt het niet bewijzen, maar elke vezel in je lichaam voelt het. Waarom er dan toch mensen zijn die de harmonie keihard ontkennen, geen idee. Waarschijnlijk komen ze uit een oneven aantal kinderen gezin.

Bij vissen is het anders. Een school bestaat altijd uit een oneven aantal, maar vissen hebben dan ook geen tepels. Bij vissen is oneven, harmonie. Een school vissen die bestaat uit een even aantal is gedoemd te mislukken. Onherroepelijk zal er eentje uit de school klappen. Een sterke aanwijzing dat God zich niet heeft bemoeid met de schepping maar het aan de evolutie heeft overgelaten, is dat mannen ook tepels hebben. Dat is vreemd. Dat de evolutie vergissingen maakt is duidelijk, kijk naar uw buurman, maar God! Nee, die niet. De tepel is de sleutel tot het leven, maar ook tot de oplossing van het vraagstuk schepping vs evolutie.

De conclusie moet dus zijn: God dacht na over welke fouten de evolutie zou maken, en voorzag het verschijnsel transseksualiteit. Om een handjevol mannelijke transseksuelen tegemoet te komen gaf hij alle mannen tepels, zodat zij zich makkelijker tot het andere geslacht zouden kunnen bekeren, en omdat ze de gewone seksuele man toch niet in de weg zouden zitten. En wij mannen doen niet moeilijk over een lichaamsdeel zonder functie. En zeker niet nu we na deze uitleg weten dat het voor een goed doel is. Eventueel kunnen we ze op de orgaandonatielijst zetten. Mits ongepierced natuurlijk.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

13 gedachten over “Alles waar “te” voor staat…”

 1. Erg, érg grappig. Een leuk begin van mijn ochtend.

  Tepels zijn echt raar, als je het mij vraagt. Maar ja, geen tepels is ook raar. Je bent er zo aan gewend hè. Ik heb d’r in elk geval niks mee.

  Like

 2. Er zitten een paar denkfouten in: de evolutie kan juist ook verklaren dat het aantal tepels en het aantal jongen overeenkomen, stel ik me zo voor, want dat stelt zich idealiter automatisch op elkaar in na vele generaties voortplanten, zodat het optimaal uitpakt. Daarnaast hoef je alleen maar een juist aantal jongen per worp te krijgen, want ouder nageslacht hoeft niet meer gezoogd te worden. En één jong minder dan er tepels zijn is ook geen probleem.

  Maar in het algemeen is je stelling dat er duidelijk onnauwkeurigheden in allerlei lichaamsdelen zitten inderdaad het beste bewijs ervoor dat we niet door een perfect opperwezen zijn ontworpen, of dat die zich er in elk geval niet mee bemoeid heeft als-ie bestaat.

  Like

 3. Ha, ha ha. En God bestaat niet. Dus laat alles nu maar gewoon aan de evolutie over.
  Hoe zit het trouwens met de drie-alsmede vierlingen?

  Like

 4. Het is natuurlijk simpeler. De man is eerst gemaakt en later de vrouw. Dus heeft de schepper de man van 2 tepeltjes voorzien en die heeft ie later bij de vrouw naar buiten getrokken.

  Like

 5. Ik slaap over het algemeen prima, Fien. Ook kwam ik niet van m’n werk want tegenwoordig heb ik ’n overdagbaantje. Maar ik begrijp dat er dus ook standaard blogleesuren zijn? Zoiets als 9 to 5 voor werk? Wat zou nog betamelijk zijn om hier te reageren? Niet meer na 23:00 ofzo? Want ik wil natuurlijk niet onfatsoenlijk overkomen.

  Jij bent bepaald niet van de evolutie-theorie, Ximaar ;-D

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s