Afstomen.

Ik heb een enorm groot talent voor duursporten. De Marathon, de Tour en natuurlijk de 24 uur van Le Mans, echt iets voor mij. Qua behendigheid ben ik iets minder, vandaar dat het turnen aan de ringen niet echt iets voor mij is.

We zijn begonnen met het opknappen van de slaapkamers van de kinderen. Tammar heeft de babykamer die oorspronkelijk voor Hans is ingericht, en Hans heeft nog Bob de Bouwer behang waar hij intussen ook wel overheen gegroeid is. Ik zeg we, maar Linda zou het doen. Zij heeft immers nog vakantie. Maar het afstomen van het behang valt haar zwaar. Na een dagje had ze nog maar één muurtje gedaan, nog wel met de hulp van Hans en Tammar ook, dus dat leek nergens op. Als u zich afvroeg waarom er zo’n vreemde inleiding in dit logje zit, dat komt nu.

Het afstomen van behang is duursport. Er komt geen behendigheid aan te pas, zoals bij het behangen, wat we overigens aan een professional overlaten, maar je moet doorzetten en volhouden. Het is rekken, strekken, stomen en het plamuurmes hanteren. Geen pauzes, gewoon doorstomen. Geweldig om te doen. Ik wist niet dat ik er zo goed in was. De hele kamer van Tammar is nu vrij van behang, en een baantje of drie van Hans’ kamer ook. Morgen ga ik verder. Dan is het afstomen klaar. Laat mij maar het domme werk doen, dan lever ik vakwerk. Zonder mij had deze klus de rest van de vakantie van Linda ingenomen. Ik ben een meesterafstomer.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

37 gedachten over “Afstomen.”

 1. Tjemig, en dat met dit warme weer.. ik krijg al hoofdpijn bij de gedachte aan deze duursport, knap hoor…! (En ben je niet bang dat je nu heeeel veel hulpvragen krijgt..? ik zie het al voor me: ineens wil iedereen in je omgeving gaan behangen en heeft hulp nodig, wedden? ;))

 2. In de laatste vier huizen waar ik woon heb ik geen behang meer, maar kan me nog herinneren dat we de kinderkamers behingen. Pokkewerk.
  Waarom stoom je het af, kun je er niet gewoon overheen plakken? De naden een beetje wegschuren en de nieuwe laag eroverheen.

 3. @Margo, omdat de kamers dan steeds kleiner worden.

  @Hermanus. Potverdorie, die had ik eerst ook in mijn logje verwerkt maar toch weer weggehaald, en nu loop jij er weer mee weg.

 4. Ik heb het destijds allemaal laten doen door de schilder. Die heeft er betere apparatuur voor en was dan ook zo klaar. En als ie toch komt om te behangen, dan kan dat ene uurtje er wel bij. (Ik heb een klein huis plus geen kinderen.) En een ondergrond van gipsplaat helpt ook erg mee. De volgende keer wordt het overigens overplakken. Er is nog geen naad te zien en het isoleert beter en m’n huis wordt er kleiner door. Bespaart dus dubbel aan stookkosten.

 5. En behang werkt geluiddempend. Ook niet onbelangrijk in een huis met kinderen. Zelf heb ik geen stukje behang in huis. Ook niet in ons vorige huis. Daar verfden we vrolijk over de kliederzooi van de kinderen.
  En gisteren naar een prima uitzending van zomergasten gekeken. Tot ze een migraineaanval kreeg. Ik had met haar te doen. Ook omdat geen dokter bereid was te komen naar de studio om haar de medicijnen te geven die een aanval k
  unnen stoppen. En je voelt je zo verschrikkelijk beroerd.

 6. @Fien dat zit in het brakkige Bueno-thema dat Margo hier heeft ingesteld. Die kan niet overweg met Internet Explorer 8 (mogelijk ook 9). In Firefox is het geen probleem en bij Internet explorer 8 kan je beter de compatibiliteitsweergaveknop rechtsboven inklikken.

 7. Bedankt Ximaar. Ik heb explorer 8, en de knop gevonden. Nu ga ik bij het volgende logje een hele lange reactie geven. Kijken of het lukt.

 8. Hallo! Ik heb hier geen thema ingesteld! Dat heeft de heer des huizen zelf gedaan! Je dacht toch niet dat ik die roze polkadots zou kiezen?
  Ik heb er alleen voor gezorgd dat Mack weer een weblog had. Want hij wist niet wat te doen, na het verdwijnen van web-log, en mackwebber.wordpress was al vergeven zei hij. Aangezien me dat sterk leek heb ik het geprobeerd aan te maken en dat lukte probleemloos. Waarna ik het voor een zacht prijsje (ik hoef nu niet meer te werken) heb overgedaan aan Mack.
  Graag gedaan, dankjewel, alstublieft!

 9. @Margo: 3werf excuses! Ik was altijd in de veronderstelling dat Mack (boekhouder met de wilde frisheid van zijn schoenen?) niet in staat was om een thema te selecteren.

 10. Ik ben kennelijk niet dom genoeg voor afstomen en heb nooit iets in behangen gezien. De oplossing: schrootjes, rabatdelen en wat er verder zoal aan variatie bij de houthandel te krijgen is. Eén keer goed in de beits zetten en je kunt een leven lang vooruit.

 11. @Ximaar: Dat is hij ook niet! Het behangetje dat hij hier gekozen heeft heb ik direct al afgekeurd.
  @Fien: dat was een grapje. Ik heb me uiteraard belangeloos ingezet voor het voortbestaan van Macks weblog!

 12. Ik denk het wel Felicita, een migraineaanval kan binnen een half uur doorzetten. Wat mij verbaast is dat ze geen medicijnen bij zich had. Die had ze, zodra ze de aanval voelde opkomen moeten innemen. Dan maar een filmfragmentje extra. Plus wat pillen voor de pijn en een blowertje voor de koude lucht.
  Die Jan zat het aan te kijken. En i.p.v. te vragen “Waar komen die vapeurkes toch vandaan?”, deed hij alsof er niets aan de hand was.
  En Ximaar, het lukt inderdaad nu om een lang logje te schrijven. Al gaat het over koetjes en kalfjes.

 13. @Fien; als je migraine-patient bent, doe je niet mee aan zo’n intensieve avond. Of je neemt voordien maatregelen in de vorm van medicatie. Volgens Peter van Ingen was het absoluut niet te warm in de studio; ongeveer 18 graden. Een vrouw van die leeftijd heeft de menopauze -plus eventuele bijverschijnselen- allang achter de rug. Ik voelde meteen aan mijn theewater dat ze niet meer terug zou komen. In de VPRO-gids had ik al gelezen dat ze ‘psychische’ problemen kreeg nadat ze het communisme had losgelaten. Angstaanvallen e.d. Verder zegt ze dat ze nog steeds verlegen is en nog geen praatje op een verjaardag durft te houden. Achter de computer is ze wel een ‘held’. Toen ze voor het eerst vernam van de verkrachtingen in Ravensbruck werd ze opnieuw fysiek beroerd. Ik denk dat ze haar eigen -fysieke- draagkracht overschat heeft, helaas! Wat een fantastisch leuke, intelligente vrouw die nog eens boeiend vertelde bovendien. Ik had zo met haar te doen. Zeggen dat je migraine hebt, wordt eerder geaccepteerd dan melden dat je lichaam weer eens raar reageert op de situatie. Het is vreselijk als je geen tefallaagje -meer- hebt. Naar bijverschijnsel bij over-empathische mensen. Natuurlijk is het een eer als je gevraagd wordt Zomergast te zijn. Wat zal ze balen! En ik ook 😉 Had rustig nog een paar uurtjes naar haar kunnen luisteren. Mijn ‘gevoel’ (haha) werd net bevestigd door het feit dat ze niet ingaat op de uitnodiging om a.s. zaterdag het gesprek voort te zetten. Alhoewel de KRO spontaan had aangeboden zendtijd in te leveren tbv van de VPRO.

  Nog steeds heerst er een enorm taboe op dit soort dingen. Griepje mag. Aanvalletje van somberheid mag niet. Daarom kleden mensen dit soort gevoelens vaak in in de vorm van sociaal WEL geaccepteerde kwaaltjes.

  Bovendien gaat het met iedereen in de Ap altijd ‘goed’ & ‘prima’. Het antwoord ligt namelijk al standaard verdisconteerd in die vreselijke vraag ‘ALLES GOED’. Let maar eens op 😉 Er wordt veel gelogen en dingen worden mooier voorgesteld dan ze zijn. Waarom is altijd een raadsel voor mij. Iedere dag maken in Nederland 5 mensen een eind aan hun leven. Meer dan een miljoen mensen slikken anti-depressiva. Om van slaaptabletten niet te spreken. Ach; zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan 😉 Dit is gewoon een pleidooi voor eerlijkheid. Daar heb je veel meer aan……

 14. p.s Van mij zul je bovendien geen presentator-bashen vernemen 😉 Hoe zou de goede man het herkend moeten hebben? Ze hebben vast tussen de bedrijven door gevraagd of het nog wat koeler moest. Ik vind Jan Leyers een leuke -en vooral zeer aantrekkelijke ;-)- man, die zeker zondagavond prima op dreef was!

 15. Ik heb één g toegevoegd. Waar moet die andere dan staan? Of was je in de veronderstelling dat die laatste reactie niet geplaatst was? Die had ik weggehaald omdat ik die g had toegevoegd.

 16. Wat blijf je toch een schatje, Mekkie. En dan willen ze je nog wel gaan offeren 😉 Geen nood; ik tover je met mijn drankjes zo weer terug tot keurige boekhoudcommando hoor!

  Ik dacht dat het nu echt begon; de aftakeling 😉 Kon er toch op zweren dat ik die ‘g’ opgestuurd had 😉
  Houd deze maar als reserve 😉

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s