Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ik zit er ditmaal niet zo in, in het gebeuren rond het EK. Misschien komt het nog, maar na de verloren WK finale zie ik weinig in een troostprijs. Alhoewel, troostprijs…als je Europees Kampioen bent, ben je ook praktisch wereldkampioen, je kunt alleen nog van Brazilië serieuze tegenstand verwachten. Maar goed, we zijn drie keer tweede geworden op een WK, en één keer waren we er nóg dichterbij, in 1990. Want toen lag de titel voor het oprapen, zoals elk fatsoenlijk land die tenminste opraapte na het behalen van het Europees Kampioenschap. Maar nee, niet wij. Ego’s, intriges, gezeik.

Slechter kan het haast niet beginnen voor Nederland, zo’n EK. Eerste wedstrijd verliezen van de zwakste uit de poule, terwijl aartsrivaal Duitsland wel wint. Je kunt er een kater aan overhouden, aan de andere kant is het prima om de boel eens even flink op scherp te zetten. Want er kan nu geen puntverlies meer gepermitteerd worden, alle andere poulegenoten maakten een zwakke indruk, en Nederland speelde niet als een scheermes. Maar toch, behoorlijk goed. Bovendien werd ons een strafschop onthouden. Dat is geen excuus, dat was zo. Aan de andere kant hoort dat ook bij voetbal, dat de scheidsrechter soms dwaalt, of is omgekocht.

De pass van Sneijder met de buitenkant van de voet dwars door het midden op Huntelaar was wereldklasse. Het schot van Van Bommel op goal was hoopgevend. Robben was dreigend, Van Persie lastig maar het kan allemaal nog net even een tandje beter.

Het helpt wel om daarna eens even te luisteren naar Ronald Waterreus, Danny Blind en Jan Mulder. Die zien het ook niet zitten, maar ze maken wel weer duidelijk dat we in potentie het beste elftal hebben. We kunnen alleen nooit van Portugal winnen en dat moet nu dus wel gebeuren. Duitsland mag natuurlijk geen enkel probleem opleveren. En anders maar wel, dan is er over twee jaar weer een kans. Want ik wil een ster op ons shirt.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

18 gedachten over “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

  1. Dirk moet alleen maar warmlopen en naar z’n vrouw en kinderen zwaaien. Voor de rest helemaal niets met die gast.

  2. Ik weet niet wat het is, maar al die voetballers die in buitenlandse competities er steevast tientallen in schieten doen dat bijna nooit voor het Nederlands elftal. Vooral Van Persie heeft daar last van.

  3. Ja vreemd is dat. Van Nistelrooij was er ook niet onaardig in. Spelers waar we echt op konden bouwen waren Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk. Die scoorden tenminste gelijk als ze moesten invallen.

  4. Wat ik pas echt ergelijk vond is dat mijn moeder zei dat Denemarken zou winnen om dwars te liggen. En ze kreeg verdorie gelijk.
    In 88 verloren we trouwens ook de eerste wedstrijd. Er is nog hoop 😉

  5. Volgens mij zijn zulke belangrijke wedstrijden niet alléén maar voetbal. Ze drukken ook de culturele en politieke situatie van een bepaald ogenblik uit. In Zuid-Afrika vertoonde het Nederlandse elftal precies de doelloze agressieve hufterigheid die toen in NL erg gangbaar was; nu was het eerder de niksigheid van het niet-verder-weten.

  6. Emigrant, ik ben het er wel mee eens dat er meer speelt dan alleen voetbal. De nationale gevoelens worden aangewakkerd, belangrijk voor het voortbestaan van de natie. Maar dat het zo aggressief was ben ik het niet mee eens. Als die trap van Nigel er niet was geweest, waar Alonso niet eens een blauwe plek aan overhield, had je er niks over gehoord, denk ik.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s