Pensionado in 2038.

De tuin, da’s toch wel een mooie uitvinding. En dan bedoel ik niet een mooie grote tuin met gras en bomen, maar gewoon zo’n plaats achter het huis, zoals ikzelf heb, en zoals zoveel mensen hebben. Die van ons is klein, 5×12 meter denk ik, maar het is de ideale afmeting voor een territorium. We moeten straks tot 68-jarige leeftijd doorwerken, facebook bestaat dan niet meer, dus het pensioen moet weer ouderwets in de tuin worden gesleten.

Allereerst zetten we er een mooie houten schutting omheen. Vervolgens leggen we overal tegels. Hier en daar zetten we een plantenbak, niet te veel. De tegels spuiten we wekelijks helemaal schoon. Boven de schutting spannen we touwtjes, tegen de vogels. Want we willen geen vogelpoep op de schutting. De touwtjes spannen we elke week even aan. Met een speciaal brandertje branden we het onkruid weg, als we toch bezig zijn. De poort moet voorzien worden van een degelijk slot, zodat de jeugd hun voetbal kwijt is, mocht deze per ongeluk in de tuin belanden. Er mag één vogelvoederhuisje worden neergezet, maar dagelijks even rondom vegen, want die beesten maken er een zooitje van. Misschien een tweetal coniferen bij de ingang, of een laag haagje, zodat er wat te knippen valt. Oh ja, en denk erom, het schuurtje moet spik en span zijn! Gereedschap liefst aan een houten plaat, werkbank met bankschroef moet opgeruimd zijn, en het mag vooral niet te vol staan. Dus geen fietsjes voor de kleinkinderen erin. Eventueel een schommel die in de deuropening kan worden neergehangen, maar liever niet. En vegen, vooral vegen!

Oh ja, en overleg alles wat u doet met uw vrouw. Neem nooit zomaar een eigen initiatief. Dat zou de rust maar onnodig verstoren.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

8 gedachten over “Pensionado in 2038.”

  1. Jezus Mack; hoe weet jij waar ik woon?? Je schetst met akelige precisie de ‘tuintjes’ in mijn buurt. Zelf wilden de jongetjes gisteren geen folders bij mij in de bus doen omdat ze niet door ‘dat oerwoud’ heendurfden. Met -bijna- satanisch genoegen riep ik uit het raam dat ze inderdaad op moesten passen omdat er krokodillen woonden. Ben ik meteen verlost van die rotzooi. Mijn buren moeten regelmatig in therapie door mijn tuin e/o hebben zalfjes tegen de rode pukkeltjes van ergernis over al dat wildwoekerende groen. Dit is wel een heel zware tijd voor ze want de bruidssluier loopt flink uit en vormt, samengevlochten met de bloeiende kamperfoelie & klimop voor een sprookjesachtige afscheiding van het gangetje. Maar ze griezelen ervan als ze zo’n ondeugend takje zomaar in hun gezicht krijgen 🙂 ‘Als we natuur will’n, goan we wel naar het bos heen’! Mijn kippetjes moesten ook al weg. Binnenkort komen ze vast weer aan de deur zeuren…

    Ik oogst wel wekelijks een tas vol achtergelaten McDonalds rotzooi, peuken, lege sigarettenpakjes, vieze flesjes met bocht dat ze hun bloedjes mee naar school geven, rare snoeppapiertjes etc. Dat mag dan weer wel… Vorig jaar stond een buurvrouw eens bijna huilend aan de deur omdat…..er een blaadje van mijn boom op haar zwart geroosterde hamburgertje durfde neer te dwarrelen. Gelukkig kreeg ik bijna de slappe lach. Truste…

  2. Ik pensioneer al een jaar of 8 en heb absoluut geen tijd om de tegels te vegen. Gaat ook moeilijk omdat er eerst veel gras tussendoor begon te groeien en nu duiken er steeds meer boompjes tussen op. Die brander lijkt me wel iets, maar dan heb ik zo’n Amerikaanse versie nodig die ze in Vietnam hebben gebruikt.

  3. Hoewel mijn pensioen nog een tijd op zich laat wachten (WAO is géén pensioen) zal ik vanaf nu het onkruid wat meer met rust laten zodat ik tegen die tijd genoeg heb om me mee te vermaken.

  4. Die brander vind ik eigenlijk ook zo gek nog niet, gelijk resultaat! Het is maar goed dat ik niet meer werk anders was ons dorp nu al niet meer te vinden 😉

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s