Anonimiteit

Een maand of tien geleden schreef ik een logje waarop erg veel gereageerd werd. Het ging over een jonge, mooie waterskiester die vlak na haar actieve carrière een dwarslaesie opliep en wiens leven nu lijkt uit te monden in een kluizenaarsbestaan in Amsterdam. Het was naar aanleiding van Andere Tijden sport, dat ik het logje schreef. Mijn logje werkte kennelijk als nazorg voor een aantal mensen die de documentaire hadden gezien.

Het hield me een tijdje bezig, het lot van Willy Stähle, maar na alles gezien te hebben wat er op internet over haar te vinden was, liet ik het maar verwateren. Het enige wat ik nog deed was een google-alert aanmaken op haar naam.

Vanochtend moest ik aan haar denken. Dat kwam omdat er in het nieuws was dat er een zeiler was verdronken op het Braassemermeer. Het Braassemermeer wordt door mijn hersenen direct met haar in verband gebracht. En nu, tien maanden na de uitzending van Andere Tijden, krijg ik de eerste Google-alert. Er was een zeiler verdronken op het Braassemermeer en ook Google bracht de Braassem in verband met Willy. Tien maanden niet genoemd worden op internet, en dat voor iemand die ooit bekend was, het lijkt mij een record.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

8 gedachten over “Anonimiteit”

 1. Huh? Nog steeds niemand gereaguurd?
  Ja, ik herinner me je andere Blogje over Willy Stähle.. Een leven met grote hoogte- en dieptepunten. Misschien (dat kan ik me voorstellen) is ze de media-aandacht ook wel zat, wat voegt het eigenlijk toe aan een mensenleven. Misschien wil ze graag zijn als iedereen, de meeste mensen worden ook niet genoemd op internet, toch? Ja, op twitter en andere Hele Belangrijke Sociale Media misschien 😉
  (en ik heb nog nooit gebruik gemaakt van Google alert, moet ik bekennen :-))

 2. Ik sluit me aan bijj Jolie. Waarom zou Willy Stähle of wie dan ook in het centrum van de belangstelling willen staan?
  Eigenlijk verwachtte ik dat de dwepers die eerder in je logje over WS voor de vele reacties zorgden nu wederom je weblog zouden vinden.
  Wat is een Google alert?

 3. Ja, Mack, vertel ‘ns, hoe werkt dat Google Alert.. (nee, en nou niet zeggen dat ik ernaar moet Googlen, want ik vind het ook wel eens een verademing om iets dat op “-nerd” rijmt NIET te weten / kennen / kunnen :D)

 4. Google alert is een uitvinding van Steve Jobs. Het is geweldig, een en al lof. Je typt een woord in op google alert, en als dat woord dan ergens op internet verschijnt, krijg je een melding van google. Echte spyware.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s