Konijn.

Wij zijn sinds vandaag hoeder en houder van een konijn. De eigenaren zochten een oppas voor een jaartje omdat ze tijdelijk in Curaçao gaan wonen, en wij dachten: leuk voor de kinderen. We kregen er een nieuw hok bij, eten, gaas en geld voor zijn verzorging. Het gaas was al een probleem, want de pinnen waarmee je het gaas aan de grond vastmaakt, gaan niet door onze tegels heen. Een uiterst wankele constructie. Maar het beest zit al de hele dag onder in zijn hok. Zijn eten en drinken staat boven, maar dat lijkt hij niet te beseffen. Daarnet deed ik een poging om het beest in zijn nekvel te grijpen en bovenin te deponeren, maar die moest ik bekopen met een slagaderlijke bloeding. De eigenaren hadden ons nog gewaarschuwd, hij is uiterst agressief.

Nou zal het allemaal wel loslopen, alhoewel het hok goed dichtzit, maar waarom gaat dat beest niet naar boven? Hij gaat toch niet op de eerste nacht al verhongeren? Het dochtertje van de eigenaars was bij het afscheid al ontroostbaar, dus we moeten hem over een jaar wel weer in goede staat afleveren. Hij gaat toch wel een keer uit zichzelf naar boven hè?

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

18 gedachten over “Konijn.”

 1. Hij redt zichzelf wel, hij weet heus wel dat er eten op de eerste etage ligt. Maar wel is net raar dat hij agressief is, dat is niet normaal, wat hebben die mensen met hem gedaan?

 2. Maak je maar geen zorgen. Konijnen hebben geen haast, ze houden er een eigen tempo op na.
  Margo: konijnen bijten altijd, daar zijn ze konijn voor.

 3. Je hebt een jaar de tijd om hem te klonen, voor het geval ze terugkomen en het beestje is er niet meer 🙂
  Hij lijkt trouwens helemaal niet op de “Killer Rabbit of Caerbannog” (Monty Python and the Holy Grail).

 4. Ach alle konijnen lijken op elkaar. Dus mocht hij verhongeren, kom er maar één vangen, het barst hier van de konijnen en hazen. Ze vreten alle jonge aanplant op.
  Een konijn in een hokje, wat is daar trouwens de lol van? Daar zou je toch depressief van worden?

 5. Ja hallo Fien, als we zo gaan beginnen. Wat is de lol van een bejaarde in een verzorgingshuis? Het leven is eenmaal niet alleen maar lol. Ook niet voor een konijn.

 6. Dan staat hij met zijn hok in een verzorgingshuis. Wat schiet dat beest daar nu mee op? Hier kan hij nog in de tuin rondhuppelen. Hij viel net wel Linda aan en bleef letterlijk in haar broekspijp hangen. Alleen daarna vloog-ie, omdat ze hem met een zwieper probeerde af te schudden, onder het hok.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s