De wereld is mooi en de mens is goed.

Regelmatig krijgt Israël de schuld van veel ellende in de wereld. Van Moslims en van linkse groeperingen. Bij Christenen en joden kan het echter geen kwaad doen. En niet bij Wilders en niet bij Amerika. Ik heb nooit ene moer begrepen van wat de invloed van Israël nu is, in de wereld. Twan Huys, wie kent hem niet, zat gisteren zelfs te beweren dat Israël een belangrijke invloed heeft op wie de volgende president van Amerika wordt. Dat gaat mij toch enigszins ver. Waarom dan, vroeg ik me af. Het had volgens Twan Huys te maken met de grote aantallen joden in Amerika, die de president wel achter zich moest hebben, anders zou hij nooit de verkiezingen kunnen winnen.

Ik liep naar mijn joodse collega en vroeg hem in hoeverre hij luisterde naar het stemadvies van Netanyahu. Ik lichtte mijn vraag toe en ik werd enigszins kritisch. Hoe kan het dat Israël zoveel touwtjes in handen heeft, en waarom hebben ze een eigen stuk grondgebied op Schiphol? Hij begon te lachen. Wie heeft je dat verteld, van dat eigen grondgebied? Dat is onzin. En als Israël echt iets te vertellen had, dan hadden de buurlanden al niet meer bestaan. Dat vond ik eigenlijk wel plausibel. Maar ook wel een beetje agressief.

Om op Twan terug te komen, die vertelde dat het niet goed voor Obama zou zijn als Israël op dit moment besloot om bijvoorbeeld Syrië aan te vallen. Want dan zou Obama gedwongen kunnen worden tot uitspraken die hem zijn verkiezingsoverwinning zou kosten. Dat vond ik toch vreemd. Dat er raketten op een dorpje neerkomen, honderden onschuldige slachtoffers, en Obama denkt aan de verkiezingen? Nee, natuurlijk niet. Obama is een verstandige man, en die doet dus was hij denkt dat het beste is, ongeacht de verkiezingen. Toch?

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

12 gedachten over “De wereld is mooi en de mens is goed.”

  1. Het is kras maar ik heb een logje voor morgen voorbereid dat grenst aan dit onderwerp. Ik voel me echter niet geremd om het toch te plaatsen. Eens kijken of ik een verwijzing naar jouw logje erin kan verwerken. Ik beloof niks.

  2. Gevaarlijker lijkt me de Israëlische neiging, Iran aan te vallen en de Verenigde Staten te dwingen daarin mee te gaan. Iran heeft volgens de CIA geen aantoonbare atoombomplannen. Als het wel een bom had kon het die niet op Tel Aviv laten vallen zonder ook de Palestijnen te vernietigen. Iran kijkt dus wel link uit. Vraag je joodse collega–zelf heb ik er geen–bij gelegenheid eens of hij dat ook zo ziet .

  3. Om dat van Israel-USA te begrijpen zou je deze documentaire van Tegenlicht http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1158461 moeten bekijken.

    AIPAC heeft de zaken goed op orde en de USA flink in de tang. Veel meer als de Nederlandse lobby in de USA die ook relatief sterk is. Het heeft zeker te maken met de afwikkeling van WO-II, waarbij een schuldgevoel, verantwoordelijkheidsgevoel en de connectie met het christendom speelt. Amerikanen hebben flink wat doorgeschoten christenen uit Europa verzameld.

  4. Doorgeschoten christenen!!!! Doet me denken aan die kleine mensen, die ze op de kermis als kanonskogel gebruikten. Daar heeft iemand nog een boek over geschreven, maar ben even kwijt wie dat was.
    En verder geen commentaar. Zoveel godsdiensten, zoveel meningen. Elke godsdienst brengt zijn eigen onheil. Eigenlijk alleen maar onheil.

  5. Emigrant, ik bedoelde ook de olie daar in de omgeving. Het zal in elk geval een mengelmoes van de genoemde redenen zijn. Godsdienst, olie, schuldgevoel, strategische ligging.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s