Bedenkingen.

Tijdens het schrijven op mijn weblog heb ik nooit muziek aan. Zelfs geen Elvis. Het drijft mijn logische gedachten uit elkaar. Het zorgt dat ik niet onthoud wat mijn volgende zin zal zijn. Nu maak ik een uitzondering. De top 2000 op de pc is op de achtergrond te horen. Heel hinderlijk. Die top 2000 is sowieso erg hinderlijk. Hoe enthousiast ik vroeger ook was, de magie is er voor mij totaal vanaf. Dat begon toen Coldplay met Clocks in de top 10 doordrong. Geweldig nummer hoor, daar niet van, maar top 10 van de beste 2000 nummers ooit gemaakt? Ik vond dat een nummer dan toch al wel op z’n minst 20 jaar moest bestaan. Om in de top tien te komen moest de band toch minimaal één bandlid hebben gehad die een onnatuurlijke dood gestorven is. Liefst twee.

Achteraf heb ik ongelijk. Coldplay in de top 10 is nog prima te behappen vergeleken bij wat er nu allemaal de lijst ingefietst is. Daarnet hoorde ik Guus Meeuwis met Armen Open. Ik had er nooit van gehoord en ik vind het ook helemaal niks. Ik kan me in de verste verte niet voorstellen dat je uit alle nummers die ooit gemaakt zijn, Armen Open van Guus Meeuwis nomineert. Dat is hetzelfde als de Golf kiezen als mooiste auto ontwerp ooit, dat kan ook niet. Of kan dat wel, omdat het nu eenmaal het best verkochte ontwerp is?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

19 gedachten over “Bedenkingen.”

 1. Coldplay met Clocks? Weird zeg… zo’n flauwig nummer, ‘Amsterdam’ is veel mooier http://youtu.be/qqRJd65r37w En dat nummer van Guus Meeuwis ken ik niet eens 😉
  Toevallig zat ik nèt een avondje muziek te luisteren op YouTube… Dat in combinatie met je blog brengt me op een idee, waarom maak je met je lezers geen alternatieve Top-tig?

  Dan nomineer ik “I’m straight” van Jonathan Richman & the Modern Lovers: http://youtu.be/B_exvKnrK6g
  I saw you today, you know, walk by with hippie Johnny.
  Look, I had to call up and say, I want to take his place.

  Briljant!

  Like

 2. Als de Golf in de schoonheidsverkiezingen zou winnen zou dat vanwege haar schoonheid moeten zijn en niet vanwege haar succes in de verkoop. Dus die vergelijking gaat mank. En die top 2000 waar ik nooit naar luister, wordt toch samengesteld uit wat men de mooiste nummers vindt? Waarom luister je er überhaupt naar?

  Like

 3. Het is ook de top2000 van de radio-2’luisteraars. Die van de radio-3-luisteraars of radio-4’luisteraars zou er compleet anders uitzien en bij radio Veronica zou er veel meer meuk uit Volendam in staan.

  Ik ken alle liedjes en vind het daarom niet zo interessant om naar te luisteren. Met de komst van radion Nostalgia kan je het hele jaar door deze plaatjes horen inclussief wat onbekender materiaal van de 50’er jaren. Af en toe luister ik daar wel eens naar in ouderwetse middenGolf-kwaliteit. 🙂

  Like

 4. Ximaar, dat ben ik wel met je eens dat het om radio-2 luisteraars gaat, maar aan de andere kant verklaart dat weer niet Child in Time zo hoog. Plus dat ik denk dat er zo aan het eind van het jaar een hoop radio 2 luisteraars bijkomen.

  Like

 5. @Mack dat van Deep Purple is een voorzetting van de Top100 allertijden die Veronica voor die tijd in de 70’er en 80’er jaren met Kerst uitzond. Deep purple heeft een grote fanclub van babyboomers en die zijn inmiddels op de leeftijd van radio-2 aanbeland. Ik hoor daar qua leeftijd ook bij en vind Child in Time een goed nummer, maar hou ook van Gigue van Jon Lord en die zal wel niet in die lijst staan.

  Die fanclub organiseert dat goed en laat hun stemmers niet op veel verschillende nummers stemmen zoals bij de Beattles of Abba, dat verwatert waardoor je nooit op 1 nummer veel stemmen krijgt. Als de Abba fanclub 1 plaatje voordraagt en de andere uit de top2000 weghaalt, dan staat dat ene plaatje bovenaan hoe pruttig dat plaatje ook mag zijn.

  Like

 6. Golf, mooiste ontwerp ooit? Ben je nu helemaal betoeterd! Uggs zal ook wel t meest verkochte laarsgeval onder de laarzen zijn maar spuuglelijk. Het gaat om kwaliteit en niet om de kuddekiezende meute waardoor de kwantiteit hoog is. Zo nietszeggend!

  Like

 7. @Jolie: Ik had het niet door. Ik dacht even dat je het meende.

  Top 10 is altijd lastig. Uit mijn hoofd: Beautiful day-U2, Viva la Vida Coldplay, Suspicious minds Elvis, Piano Man-Billy Joel, Born to run-Bruce Springsteen, Whole lotta Rosie AC/DC, en verder kom ik even niet.

  Like

 8. Une belle histoire -Michel Fugain, Memory Motel – Rolling Stones, Toveren-Herman van Veen, Wonderwall Oasis.

  Maar het hadden ook tien anderen kunnen zijn. 😉

  Like

 9. @Mack, ha, dat is toch al een veel origineler lijstje dan dat lijstje met dat gegil van Ian Gillan-alsof-ie-met-zn-ballen-tussen-de-deur-bleef-zitten dat ik al 10, 20 jaar moet aanhoren tussen kerst en oud-en nieuw 😉
  Moi heeft ook een lijstje gemaakt, op mn weblog, het hadden er inderdaad ook 30 andere kunnen zijn 😉

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.