Het zijn altijd jongens

Ik heb denk ik één of twee jaren gehad dat ik de vuurwerkkoorts had. De vuurwerkkoorts heb je als je op andere dagen dan 31 december de onbedwingbare behoefte hebt om rotjes te knallen. Ik kocht toen voor een vermogen, misschien wel dertig gulden, rotjes. Ik herinner me wel dat ik het had, maar het gevoel herinner ik me niet. Het is een typische jongenskwaal. Sommige jongens genezen, anderen hebben het op hoge leeftijd nog. Hoe harder de knal, hoe beter. En hoe groter de impact van de ontploffing, hoe meer dopamine er in de hersenen wordt aangemaakt.

Ik koop al jaren geen vuurwerk meer. Van mij mag het allemaal ontploffen. Ik heb al mijn vingers nog en daar hecht ik aan. Maar de eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik soms nog wel van vuurwerk kan genieten. Als een mafkees het afsteekt bijvoorbeeld.

http://www.youtube.com/watch?v=oG8fXcWbVwA&feature=related

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

5 gedachten over “Het zijn altijd jongens”

  1. Ja, inderdaad, typisch iets voor jongens.. zullen ‘wij vrouwen’ wel nooit helemáál begrijpen.. 🙂
    En die types in dat filmpje… Tjemig.. dat begrijp ik dus helemaal NIET! Maargoed, alsie zn ballen kwijt wil, tzijn zíjn ballen natuurlijk 😉

  2. Nou, ik begrijp het wel Jolie. Die jongen dacht dat de pijl wel weg zou schieten en dat hij dan een heel cool filmpje zou hebben waar hij de hoofdrol in zou spelen. En dan zouden ze hahahahaha doen. En ze zouden het overal vertellen en het laten zien.

    Dat laatste is gelukt.

  3. Ja, vanuit DAT perspectief is het zelfs “”nog cooler”” Mack 😉 want hij overleeft het, met ballen en al (vermoedelijk,) en de pijl ontplofte “”gewoon”” tussen zn benen, extremer dan dit kan niet! (Ja ok, als ie in een ambulance of lijkkist afgevoerd wordt ;-( ) Maar dan denk ik (als typische vrouw dusch, zeg maar) dus: what’s the fun… Is dat het waard..

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s