De 17 van DWDD (14)

Smitsky is nummer 14, het nummer van een voetballer in de lijst die zij keurig laat staan. Smitsky is een stoere vrouw, rijdt motor, bezigt mannentaal en rookt sigaren. Dat laatste gok ik. Ik weet eigenlijk niet waar ze woont, even zoeken op Facebook, ah, het schilderachtige Emmeloord. Ik dacht Urk.

Wie zij eruit gooit: Vincent van Gogh. Smitsky wordt niet warm of koud van zijn penseelstreken. Dat was haar korte maar krachtige motivatie. Er is momenteel veel te doen rond de dood van van Gogh. Er wordt gezegd dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd maar dat hij per ongeluk dood geschoten is. Tja, dan zal dat van dat oor ook wel niet waar zijn. Miskend talent. Don McLean zal niet blij zijn. Kan hij de tekst weer aanpassen. Dag Vincent.

Wie zij toevoegt: Midas Dekkers. Een uniek persoon die als geen ander haar weet te boeien met zijn verhalen. De overeenkomsten tussen dier en mens, met daarbij het soort humor dat haar gelijk pakt, en niet te vergelijken met iemand anders. Ondanks zijn monotone geluid weet hij toch haar aandacht vast te houden, aldus Smitsky. Wie noemt zijn kind nou Midas, vroeg ik me altijd af. Midas is de grote boze wolf. Bioloog, dat vind ik ook zoiets. Jaren studeren om daarna een slecht betaalde baan te krijgen. Behalve Midas. Hij heeft iets grappigs maar nooit zonder minimaal één keer irritant te zijn, maar dat is natuurlijk geen enkel beletsel om in deze lijst te geraken. De kunst is om er in te blijven. Welkom Midas.

Ik was gisteren pas om twaalf uur thuis, dus mijn nederige excuses aan Smitsky voor het lange wachten. De volgende die ik vraag is Ximaar, Xinix, Xiwel. Ik ken hem al jaren, maar hij is een volslagen onbekende. Ik kan ook totaal niet inschatten waar hij mee komt, als hij meedoet.

Wilt u ook een beurt en staat u niet in mijn linklijst, maak het dan kenbaar in de reacties of stuur mij een mailtje.

De lijst is te zien rechtsonder buiten beeld. Even scrollen.

Kleine Update: Ik lees zojuist dat zijn ouders hem helemaal geen Midas genoemd hebben, maar dat hij dat zelf heeft gedaan. Dat is toch wel andersdenkend, inderdaad.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

One thought on “De 17 van DWDD (14)”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s