Achterlijken en achterstanden.

Ik twitter niet. Dat is natuurlijk tegen beter weten in en te vergelijken met Nestorix uit Asterix en Obelix die zich verzette tegen toverdrank omdat de Galliërs tijdens het beleg van Alesia ook geen toverdrank hadden. Nu heeft een kandidaat voor het burgemeesterschap van New York -laten we hem Dick noemen- per ongeluk een pikante foto van zichzelf naar iedereen verstuurd in plaats van naar de vrouw -niet zijn echtgenote- voor wie die bestemd was. In blinde paniek delete hij de foto maar het kwaad was al geschied. Toen verzon hij dat zijn account gehacked was en tenslotte gaf hij toe dat hij het zelf was op de foto.

Daar gaat het burgemeesterschap, zou je denken. Maar nee, de eerste complottheorieën worden alweer van stal gehaald; Dick zou dit expres gedaan hebben omdat gebleken is toen Bill Clinton door het stof moest, hij vele malen populairder werd dan voorheen. Stel dat dit waar is, en dat weten we zodra de nieuwe burgemeester bekend is, dan krijg ik plaatsvervangende schaamte. Niet voor Dick, want er blijven eenmaal altijd machtswellustelingen, maar voor de Amerikanen die om die reden op hem stemden. Er zijn landen in het Midden-Oosten waar mensen hun leven geven voor een tikkeltje meer democratie, moet je zien wat die Amerikanen met hun rechten doen! Voor straf zouden Amerika en Syrië van regime moeten wisselen. Je moet nog oppassen dat je niet alle Amerikanen over één kam scheert, maar waar rook is is vuur, en Amerikanen maken een domme indruk.

Terug naar Twitter. Wat ik ervan weet is dat je korte berichten kunt plaatsen en dat het dan de bedoeling is dat anderen dat lezen. Het moet een hels karwei zijn voor een journalist om tussen die miljarden tweets net die éne te vinden die nieuwswaarde heeft. Teveel informatie leidt net zo min tot een oplossing als te weinig informatie. Ik zie iedereen Twitteren en Appsen, Facebooken en Hyven, Linkedinnen en Wikipediaën en weet ik wat allemaal wel niet nog meer. Ik rij achteraan mee als het gaat om de nieuwste technologie. Maar ik maak me daar geen zorgen over. Ik heb vanavond ontdekt dat het installeren van een draadloze printer een fluitje van een cent is, zelfs al heb je dat nooit gedaan, terwijl mijn rekenmachine mij voor veel grotere moeilijkheden zette toen ik een annuïteitenlening probeerde na te bootsen.

Met behulp van de (engelse!) handleiding is het gelukt. Mijn technologische achterstand op het peleton haal ik zo in. Daarna is het erop en erover. Want een HP 10bII financial calculator is moeilijker te bedienen dan een I-phone. Hoop ik.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Achterlijken en achterstanden.”

 1. Nee, ik deel mee dat ik niet Twitter, en dat als dat zo door gaat, ik over een poosje de enige ter wereld ben die niet Twittert. En ja, zie dan je gelijk nog maar eens vol te houden…

  Like

 2. Ik rij niet eens achteraan mee, ik zit wat dit soort dingen betreft op het aanhangwagentje. Twitteren, pingen, whatsuppen ik doe er niet aan mee. Heb een telefoontoestel uit de Middeleeuwen volgens mijn zoon, kan best, maar mijn telefoon doet het altijd! Zijn BB torch (even opgezocht) is al voor de tweede keer stuk. Facebook daar doe ik dan wel weer aan mee, al is het alleen maar om te kijken hoe oud mijn ‘vrienden’ eruit zien.
  Zouden ze trouwens niet een app op/voor the I-phone hebben van een HP 10bII financial calculator?

  Like

 3. Ik zie het zelfs met steeds krommere tenen aan, Twitter. Wat opvalt is dat mijn beste vrienden niet op Hyves, Facebook of Twitter zitten en ik daardoor hele leuke gesprekken kan hebben. Ik weet namelijk nog helemaal niks van wat er de afgelopen tijd met ze is gebeurt. Als ik mijn beste vriendin wil vragen hoe het met haar zwangerschap gaat, hang ik zomaar een gezellig half uur aan de telefoon.
  En nu mijn Samsung Galaxy S is gejat (zeg maar de Iphone maar dan van Samsung) mis ik mijn apps voor geen meter. Je wordt er alleen maar opgefokt van en – maar dat zullen weinigen toegeven – het is zo verslavend als de pest.

  Like

 4. Als er iets bijzonders in de wereld gebeurt, Bin Laden dood, Mladic gepakt, lees ik dat direct op Twitter. Files, en andere belangrijke, bijzondere en leuke weetjes; nergens zo actueel als op twitter. Het feit dat jij er steeds weer tegenin gaat betekent dat je binnen een jaar ook om bent!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.