Wickie de Viking was een inspiratiebron voor velen. De schrijver van het verhaal kon begin jaren zestig niet bevroeden wat het angstige vikingjongetje met de goede ingevingen, Vikke Hagarson Viking allemaal teweeg zou brengen.
Zo kregen we de non-profit organisatie Wikimedia en de daaruit voortvloeiende Online encyclopedie Wikipedia voor algemene vragen. Vervolgens kwam Wikesnedia voor medische vragen. Al snel volgde Wikiledia voor specifieke vrouwvragen en het kon niet uitblijven, Wikischedia voor 18+ vragen.
Verder hebben we nog Wikizedia voor het anoniem aangeven van zedendelicten, Wikiredia voor het online spreken in het openbaar, Wikipledia voor het opsporen van het dichtstbijzijnde openbaar toilet, Wikipredia voor het vooraf bekijken van foto’s, en natuurlijk Wikivedia voor boeren.
Binnenkort zijn nog te verwachten: Wikizambia, Wikikenia, Wikitalia, Wikizwedia en Wikitinië, allen gericht op topografie. En het einde is vast nog niet in zicht voor de kleine Viking die slechts met langs zijn neus wrijven en een vingerknip steevast tot een geweldig idee kwam.
As we speak, ik zoek nog een boekhoudprogramma die zelfstandig de boekhouding doet. Wikifinancia?
LikeLike
Jij bent er toch niet zo eentje die tegen de boekhouder zegt dat ze geen tijd heeft gehad voor de boekhouding he? Je weet, eerst maak je tijd voor de boekhouding, dan pas voor andere dingen.
LikeLike
Wat een gewikilaria. Koek.
LikeLike
Je vergeet de modebewuste medemens!
LikeLike
@Frankie P: Wikimodia?
LikeLike
En speciaal voor de Amerikanen de Wikilikia, een encyclopaedie over hoe van die ellendige Assange af te komen zonder de indruk van een reactionair-totalitaire grootmacht te wekken.
LikeLike
Barst in zingen uit: “Hey Hey Wicky, Hey Wicky hey!…. La lala lalalalaaaa…”
LikeLike
Ik heb het onthouden, dus ik vond het een geweldige serie.
Wikibladiebla, die moet er ook nog komen.
LikeLike
Goh ja. Ik dacht eigenlijk meer aan Wikikledia. Maar dat was enkel om in stijl te blijven. Wikimodia bekt absoluut lekkerder.
LikeLike