Kaal? Doe even normaal!

Dit weekend was het -pis op Mack- weekend. Eerst wordt mijn stoere imago mij afgenomen, dan word ik kaal genoemd, terwijl de kapper nog altijd vraagt of ik gel in mijn haar wil. Oke, toegegeven, als ik helemaal kaal zou zijn, zou ik ook gewoon gel op mijn kale bats smeren, al was het maar om te kunnen zeggen dat ik nog steeds gewoon gel gebruik. Kaal is een relatief begrip en bovendien afhankelijk van de grootte van het hoofd. Mijn opa van mijn moeders kant (1901), van wie ik de dunner wordende haardos in de generfenis heb gekregen, kamde tot aan zijn laatste levensjaar een scheiding in zijn haar. Wij, kinderen dachten dat hij kaal was maar wij keken niet goed. Hij had heel dun wit haar en wij dachten daar doorheen te kijken.

Een dergelijk lot zal mij bespaard blijven. Kaalheid bestaat helemaal niet en wordt slechts veroorzaakt doordat de waarnemer niet goed kijkt. In werkelijkheid heeft de kale man evenveel haar als zijn met teveel oestrogeen opgezadelde collega, alleen zijn de haren van de vermeende kale met het blote oog niet zichtbaar. Voortaan zal ik de kapper vragen om mijn kale plekje ook van gel te voorzien.

Oh, u gelooft me niet? http://www.nu.nl/wetenschap/2415515/haar-groeit-bij-kaalheid.html 

HAHAA!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

23 gedachten over “Kaal? Doe even normaal!”

 1. Helemaal niet schoonheidsideaal. Kale reclamejongens proberen aan kaal een positief imago te geven. Dat is heel wat anders. Dat is net zoiets als dat veel mensen een Audi Q7 mooi vinden. Die is niet mooi, die is lelijk.

  Like

 2. Mijn vader was erg goed in het zijn van de leeftijd die hij had. Hij werd weliswaar nauwelijks kaal, maar pretendeerde nooit jonger te zijn dan hij was. Dat vond ik al erg leuk toen ik zelf nog maar veertien was. Ik heb me altijd voorgenomen ook zo te worden.

  Like

 3. Als ik jou zie, dan is inderdaad het eerste wat ik denk: ‘sjezus wat is die toch aan het kalen, en ’t wordt alleen maar erger.’ En ik blijf er op letten want het zuigt de aandacht er gewoon naartoe.
  Je kunt ook een haartransplantatie overwegen. Alleen loop je dan wel het risico dat de chirurg WANKER in je hoofdhuid kalligrafeert, waardoor je daarmee langdurig rondloopt zonder dat je het doorhebt. Totdat je je dus een keertje kaalscheert…
  http://arbroath.blogspot.com/2011/01/hair-transplant-patient-has-obscenity.html

  Like

 4. Nog gekker. Het waren een paar jonge kappers die mij daar op attent maakte. Daarna heb ik mij dus al eerder genoemde tondeuse aangeschaft. Een groot succes, dat van jou navolging verdient.

  Like

 5. Pff, wat schrijf je de laatste tijd veel, bijna een uur aan het lezen geweest, en daar zit niet eens tijd voor commentaar bij omdat ik dat maar achterwege heb gelaten. Ik heb bijna elleboogstukjes nodig om de kale plekken te camoufleren.

  Like

 6. Ik lees vandaag in de krant dat kale mannen als onbetrouwbaar worden gezien. En met kale mannen worden niet de mannen bedoeld met wat dunner haar en inhammen, maar die glimmende kaalgeschoren knikkers. Ergo conclusio: onbetrouwbare mannen vallen bij sommige vrouwen erg in de smaak.
  Ik weet niet hoe actueel je foto’s zijn qua hoeveelheid haar, maar kaal ben je nog bij lange na niet. Dus betrouwbaar.

  Like

 7. Ja, klopt. Maar ik lees dat wel eens vaker, dat als jij weg bent geweest dat je alle logjes weer doorneemt die je gemist hebt. Volgens mij ben je daar uniek in.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: