Reiki

Tweeëndertig procent van mijn leeftijd geleden, ben ik eens behandeld door een Reiki-master. Een vrouw, dus eigenlijk een Reiki-masteres. Ze was blond en zag er goed uit, maar daar gaat het helemaal niet om bij Reiki. Waar het wel om gaat, dat weet ik niet precies, maar het is een vreemde doch rustgevende gewaarwording. Ik had last van slapeloosheid dus klopte ik aan bij het tuinhuisje alwaar ik een afspraak had. Ik zag haar zitten, zowel in lotushouding als in opperste concentratie, en vroeg mij af of ik wel aan had mogen kloppen. Maar het mocht. De mevrouw ontwaakte uit haar trance en behandelde mij reikisch. Ik weet niet meer hoe de behandeling precies ging maar mijn grondingskoord was dik, en dat vertelde haar dat ik stabiel was. Terwijl ik dat juist helemaal niet was, want anders sliep ik niet zo slecht. Verder zag ze iets met legertentjes waarvoor ze me de verklaring vroeg, maar ik had geen idee destijds. Nu begrijp ik dat zij toen zag dat ik boekhoudcommando zou worden.

Ik geloof weinig van grondingskoorden maar feit was wel dat ik warmte van haar handen over mijn lichaam voelde trekken, zonder dat zij mij aanraakte. Op mijn linkerkuit zit nog een brandwond. En dat ik die nacht sliep als een blok. En dat ik de volgende ochtend in de auto nog in een gelukszalige slaperige toestand verkeerde. En dat ik 50 gulden armer was, dat ook. Maar ik zou het zo nog een keer doen. Niet vaak, want dan verliest het zijn magie, maar gewoon een keertje.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

11 gedachten over “Reiki”

 1. Als dat een ouwe heks met een kromme neus en wrat met haar erop was geweest, had je daar wellicht toch minder rielekst in dat tuinhuis gelegen.
  Wat overigens niets afdoet aan de ervaring op zich.
  En dat van die warmte geloof ik ook, zonder zelf iets dergelijks ooit ervaren te hebben. Maar ik ken iets teveel verhalen van (nuchtere; nu +1) mensen die een positief effect van dergelijke behandelingen gehad hebben. Dat is niet iets paranormaals, maar er zijn, denk ik, fysieke interacties tussen mensen die we nog niet helemaal doorgrond hebben.

  Like

 2. LB, dat eerste betwijfel ik. Ten eerste weet ik niet of ik lag want volgens mij zat ik in een stoel. En ten tweede ben ik eens behandeld door een mooie blonde fysiotherapeute, nou zo relaxed was dat niet hoor.

  Like

 3. Volgens mij is het heel eenvoudig. Alle energie in het universum is ja. Nee is alleen maar minder ja dus nog steeds ja (bij nul ja is er geen ja meer, maar ook geen nee). Ja betekent circulatie, doorstroming, uitwisseling van energie, warmte, leven, eenheid, u noemt het. Chinezen noemen het Chi of Ki. Nee is vermindering of stagnatie van dit gebeuren. Als iemand z’n ja niet meer fatsoenlijk aan de praat krijgt op enig vlak, dan kan een reiki persoon wat ja uit het universum doorgeven. Als je de bron van je eigen ja wilt vinden moet je in je onderbuik wezen. Ben ik helder zo?

  Like

 4. Voor lezeurs die zich nu wellicht afvragen, hoe ja kan ophouden ja te zijn als er in feite alleen maar ja bestaat, wil ik graag even toelichten dat in de talen van het verre oosten, en dus ook in hun filosofie, het woordje ´of´ niet voorkomt. Het is altijd én én.

  Like

 5. Ja, Reiki is iets gekkigs. Ik heb mezelf ooit, in een spirtuele bui, laten inwijden in Reiki 1 waardoor ik het zelf kan toepassen bij andere mensen. Niet dat ik dat ooit doe, maar toen de kinderen klein waren deed ik het bij hun. En het werkte feilloos als ze bijvoorbeeld verstopping hadden. (nee, ik sprong niet op en neer op hun buikjes)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.