Baby born

Babyborn Tammar heeft voor haar verjaardag een baby-born gekregen. Een klein donker negermeisje. Het popje wordt aan haar beentje uit de poppenwagen getild, en krijgt na vijf keer in haar neusje, een flesje in haar mond. Na drie seconden drinken roept Tammar: "bijnop" wat vertaald moet worden als "bijna op". Er is iets wonderlijks met de pop. De pop doet haar oogjes dicht als je er het bijbehorende speentje in stopt. Ik vind dat wonderlijk en wil dan weten hoe dat werkt. Ik probeer een lucifer, maar die is te dun, daar reageert de pop niet op. Ook niet op een theelepeltje. Kennelijk komt het heel precies.  Ik had een dingetje van playmobiel met bijna dezelfde afmeting, maar geen enkele reactie. "Hoe weet die pop dat ze haar ogen dicht moet doen, en waarom kan ik haar niet foppen?", vroeg ik me af. Toen ik het na een kwartiertje proberen eens voorlegde aan Linda, wist zij gelijk dat er een magneetje in het speentje zat. De pop kan ook nog drinken en op een  later moment plassen, maar hoe dat werkt, dat vogel ik nog even voor u uit.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Baby born”

  1. Die negerpoppen zijn altijd in de uitverkoop. Je reinste discriminatie.
    Mijn eerste reactie was, voor ik was uitgelezen, vast een magneetje. Ik begin steeds meer van jouw neerslachtigheid te begrijpen 😉

    Like

  2. Best triest. Jody heeft ook zo’n exemplaar, maar dan blank. Met zo’n toverspeentje. En ik wist meteen “magneetje”. Één uit de categorie “mack komt overal..” enzovoort.
    Trouwens, al eens die derrie gemaakt? Die zakjes wat zogenaamd poppen-eten is? Brrr. Ik wil niet weten hoe de binnenkant van die pop eruit ziet als je hem dat spul gevoerd hebt. Die slangetjes houden dat vast niet allemaal tegen.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.