Er komt een weblogger bij de dokter.

De vervangende huisarts die ik vanochtend had zou ik niet willen inruilen voor onze reguliere huisarts maar toch past hij op één of andere manier wel bij mij.

"Ha, ik zie het al, de klassieke lage rugpijn. Voor medici de meest saaie klacht want we kunnen er niks mee. Ik kan je naar fysiotherapie sturen, naar een chiropractor, naar mensendieck, manuele therapie…het helpt allemaal niks, het moet vanzelf weer overgaan. Ja, de rugpijnklinieken schieten als paddenstoelen uit de grond momenteel. Allemaal marketing. Wat voor pijnstilling gebruik je?"

"Aleeve, meneer."

"Dat helpt zeker niks he?"

"Nee meneer."

Vervolgens schreef hij een pijnstiller voor me uit, en een doorverwijzing naar radiologie voor een rontgenfoto. "Niet dat daar iets uitkomt hoor, maar heel soms is er een onsteking op te zien."

Zijn pijnstiller doet in elk geval wel iets. Vanochtend kon ik nog lopen en ben ik met de auto naar mijn werk gegaan. Nu kan ik niet meer lopen en heeft een collega me thuis gebracht. Ik heb nu pas écht veel pijn. Ik lig in bed, met een laptop, omdat ik zielig ben. Als ik eruit moet, moet ik mij uit het bed laten vallen en naar de wc kruipen. Maar goed, het gaat vanzelf weer over. En als het over is dan gaat deze jongen voortaan eens wat beter op zijn rug letten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Er komt een weblogger bij de dokter.”

 1. Ja ik heb hier thuis ook zo’n geval met af en toe (vaak) die rugpijn. Meestal als hij verkeerd getild heeft. Wil hij alleen niet toegeven.
  Hij kreeg als advies niet te veel gaan liggen, spierverslappers en in beweging blijven. Ha, ik heb hem ook wel eens naar de wc zien kruipen. En dan lachte ik niet, want af en toe had ik wel medelijden. Niet teveel, want als de pijn over is, gaat het gewone leven weer normaal zijn gang, tot de volgende aanval. En dan weet hij opeens weer wat hij moet doen om het te voorkomen.

  Like

 2. Jezus, wat een ellende zeg! Maar inderdaad een deprimerend nuchtere arts. Tjonge.
  Een vriend van mij heeft er ook veel last van, ik zal eens vragen wat hij zoals ertegen kan doen.

  Like

 3. Laurent, ik ben er inmiddels wel achter dat Nederland net zoveel rugpijndeskundigen kent als voetbalcoaches. Maar het probleem is wel dat je net die deskundige moet zien te vinden die je de gouden tip geeft. Tot nu toe heeft deze arts gelijk met dat het allemaal niks helpt. Ik geloof wel dat je preventief veel kunt doen.
  Op mijn werk zit een vrouw die er niet over uit kan dat de dokter dit zei. Want zij weet dat het door stress komt. En ze accepteert het niet dat ik gewoon een zwakke rug heb, want dat moet ergens vandaan komen. Het liefst heeft ze een er een paramedische verklaring voor want artsen hebben er dan wel voor geleerd maar zij leest tijdschriften.
  Wacht maar tot ze een keer hoofdpijn heeft. Dan praat ik haar onverwerkte verlatingsangststress aan.

  Like

 4. Ga weer terug naar die arts en vraag om betere pijnstillers en verder onderzoek!
  Je moet in deze tijd veel meer vragen en zeggen tegen de heren artsen. Het is jouw lijf Maurice en je moet er nog jaren en jaren mee doen!

  Like

 5. Mooi dikke vette p**p dit. Ben je mooi klaar mee.
  Gelukkig heb je een laptop, stel je voor dat je naar zolder moest om ons te blijven entertainen. Dat was niet goed gekomen.
  Wanneer heb je die foto?

  Like

 6. Roelie: en juist omdat het mijn lijf is luister ik zo goed naar de doktoren. En zeker als er geen reden is om aan hun diagnose te twijfelen.

  Like

 7. Heb je geen uitstraling naar één of beide benen? (Ik heb ooit een hernia gehad, dus bij een dergelijke rugpijn denk ik altijd meteen daaraan)

  Like

 8. @Mack: ja, daar heb je ook wel een punt. Feit is dat de mens nog steeds niet helemaal goed ontwikkeld is voor het rechtop lopen, daarom krijgen zoveel mensen last van hun rug. Die rug is nog te zwak, en knieën willen ook nogal eens voortijdig slijten.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: