Mack komt overal te laat achter (15)

Vanmiddag lag ik even onderuit op de bank en hoorde een prachtig nummer op de radio. You’re so vain van Carly Simon. Een stoer en gelijk pakkend nummer. Natuurlijk ken ik het nummer al heel lang maar pas een jaar of vijftien geleden viel het mij op dat ik de onmiskenbare stem van Mick Jagger in de achtergrond herkende. En dat was natuurlijk vreemd, een grootheid als Mick Jagger als achtergrondzanger. Later hoorde ik pas de reden. Mick Jagger was één van de verdachten over wie dit nummer zou kunnen gaan. En toen Mick van deze speculaties hoorde, was hij ook zo sportief om mee te zingen. Overigens heeft Carly Simon nooit bekend gemaakt over wie het nummer nu echt ging. Ze hield er wel van om de speculaties te voeden, maar niet zo lang geleden zei ze dat het nummer ging over een arrogant persoon dat ze op een feestje zag binnenkomen. Mick Jagger, ik heb hem tegenover een bevriende fan vaak afgekraakt, maar stiekem vind ik hem geweldig. Een grootheid met maar weinig kapsones. Ik wilde eigenlijk een brief schrijven naar de Britse koningin Elizabeth, omdat ik vond dat als Paul, Cliff en Elton geridderd zijn vanwege hun verdiensten voor de Britse popmuziek, dat Mick ook zeker diezelfde eer verdiende. Lees ik net dat dat in 2003 al gebeurd is. Ik loop ook hopeloos achter.

http://www.youtube.com/watch?v=OeZmcpfwYC8&feature=related

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “Mack komt overal te laat achter (15)”

  1. “Eindelijk oonthulde Simon dat het doel van haar geschimp de homoseksuele producer David Geffen was, indertijd baas van het platenlabel Elektra waar Simon onder dak was. Simon nam het Geffen kwalijk dat hij haar rivale Joni Mitchell promootte.
    De inmiddels 64-jarige Simon heeft altijd beweerd dat het lied een ‘samenstelling’ was van mensen die ze kende. Maar ze gaf de oplossing voor het raadsel door Geffens naam van achter naar voren te fluisteren op een herwerkte versie van het nummer uit 1972 voor haar nieuwe album ‘Never Been Gone'”

    Like

  2. Ik heb een rouwbrief gehad dat Roaalt is overleden op 28 april en morgen om 13.00 is de crematie op de IJsselhof in Gouda. Na zijn ziekenhuisopname heb ik hem nog heel even gesproken maar hij was heel er snel moe. En zaterdag kreeg ik die brief dus :(. Dus hoe of wat er is gebeurt weet ik ook niet.
    Groetjes Ien.

    Like

  3. Ik zit vreselijk te balen omdat ik een hele map foto’s, gemaakt in Groningen in’t weekend, ben kwijtgeraakt. Per ongeluk gedelete… En dan lees ik het bericht van Ien, en ik kende Roaalt niet, maar wordt ik daar ineens zo droevig van. Sterkte voor wie hem wel kende.

    Like

  4. Ik had een “gewone” reactie willen plaatsen over Carly Simon maar dat gaat niet meer na de reactie van Ien.
    Sterkte voor iedereen die Roaalt kende.

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.