Matthijs draait nooit door.

Ik weet niet wat het is met Matthijs, maar ik vind Matthijs zo neutraal. Hij stoort me niet en ik ben geen enorme fan van hem maar ik vind hem wel op zijn plaats in DWDD. Dus als het Matthijs niet is, dan moet het haast wel door het programma en de gasten komen, dat ik graag kijk. Aan de andere kant, een paar jaar terug werd DWDD ook wel eens door een ander gepresenteerd en dat vond ik toch minder. Dus Matthijs moet kwaliteiten bezitten. Als ik erover nadenk zou ik geen enkele karaktereigenschap van Matthijs kunnen noemen. Is hij moedig, is hij geduldig, is hij aardig of diepzinnig? Geen idee! Tot nu toe had ik geen idee. Ik wist helemaal niks over hoe Matthijs in elkaar stak. Maar daar kwam vanavond verandering in.

Er zaten twee min of meer over het paard getilde internetjournalisten, de één wat meer dan de ander maar allebei ontbrak het ze niet aan een ongezonde dosis arrogantie. De één was een verwend kindje, de ander was iemand met een doorsnee gezicht, die dat doorsnee gezicht compenseerde door in een smoking-achtige outfit te lopen. Internetjournalisten willen vanzelfsprekend ook bewijzen dat ze echte journalisten zijn, dus doen ze een aantal uitspraken over de onbelangrijkheid van de krant en de tv ten opzichte van internet. Bijvoorbeeld als je de krant leest dat dat eigenlijk niet meer van deze tijd is, en dat jongeren een tv programma niet op een bepaalde tijd gaan bekijken, maar op een tijd die het hen uitkomt. Ik liet het heel even op mij inwerken. Die het hen uitkomt? Hoorde ik dat nu goed? Ja hoor, die het hén uitkomt. Daar moeten we de oorlog mee winnen zeg! Het jaar 2010 heeft zeker voordelen, maar heeft er iemand wel eens goed over nagedacht wat op lange termijn de consequenties zijn van het afschaffen van dienstplicht en het bij de voornaam mogen noemen van de leraar? Wat is dat voor een onzin dat je voor je 18e ook een mening mag spuien zeg! Ja, het is echt onzin. Dat kan ik ook bewijzen dat het onzin is. Denk alleen maar aan de mening die u zelf had toen u 18 was en u weet nu dat het onzin was en dat u beter uw mond had kunnen houden.

Nou ja, het verwende jochie meende ook dat de mensen die nu nog een abonnement op de krant hadden, wel snel zouden uitsterven en dat we dan wel van  dat ouderwetse en onbetekenende medium af zijn. En ik moet hem zelfs nageven dat hij het met zo’n stelligheid zei, dat ik heel even aan het tegendeel twijfelde. Ik ben best geduldig maar ik zie ook op tijd wanneer iemand een bats voor z’n bek nodig heeft. Tafeldame Pauline Cornelisse was het met mij eens, dat merkte ik aan haar licht verontwaardigde tegenargumenten. En Matthijs, die volgens mij toch een groot deel van zijn carrière bij de krant heeft rondgehangen, moet deze opmerking toch pijn gedaan hebben. Maar nu weet ik een karaktereigenschap van Matthijs. Matthijs bewaart zijn zelfbeheersing. Matthijs kan absorberen. Matthijs gaat vrolijk verder en de wereld draait door.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Matthijs draait nooit door.”

 1. Haha, dat dacht ik ook al, over die smoking!
  Matthijs van Nieuwkerk heeft vooral een vrij goed gevoel voor tempo. Hij gaat wel eens erg snel, maar in elk geval nooit te langzaam.
  Het programma zakte enorm in, toen het tijdelijk eens door die twee anderen was overgenomen.
  Bij Matthijs blijft de vaart erin, terwijl hij toch ook wel inhoud weet te handhaven.

 2. Ik vind die hele Matthijs een flapdrol 1e klas en dat hele programma is KUT met ontzettend dikke vadsige sappige peren.
  Alleen die lollige filmpjes zijn nog een beetje aan te gluren (en die zie ik dan ook mog op internet trouwens).

 3. Jammer, heb dit vanavond niet gezien, maar ik vind dat Matthijs in ieder geval altijd geod is ingelezen en meestal voldoende interesse heeft voor wie zijn gasten nu echt zijn.

 4. Dat was mij ook al opgevallen van dat jochie. Ik kreeg van dat hele interview met die twee de kriebels en riep dan ook hard en verontwaardigd naar de t.v. dat ik vond dat hij moest gaan kleuren! Knikkeren! Buiten spelen! Op tijd naar bed!
  (of had ik het nou tegen dat jongste raadslid van de VVD…?)

 5. zustertjen | 13 april 2010 om 23:33
  Sorry als ik het niet meteen zo lees, maar je bedoeld het toch wel met een ENORME dosis sarcasme?

 6. Omdat Mats zo ratelt houdt ie veel tijd over om te luisteren. Ik word er altijd flink moe van. Maar gelukkig kijk ik via het internet en kan ik de uitzending af en toe op pauze zetten. (Blijk ik volgens die jeugdige nerd een jongere te zijn.)

 7. Niks voor mij…zo’n programma zonder diepgang waarin iedereen 3 minuten de tijd krigt om haar/zijn punt te maken…en die Matthijs …die heeft jaren geleden zijn beste tijd wel gehad..

 8. Goeie omschrijving van Van Nieuwkerk, ego zonder eigenschappen -heel raak. Nu begin ik al snel te zappen als ik MvN in beeld krijg, –maar ik ben nu wel ERRUG benieuwd wie die 2 intelligente vooruitziende webhelden (dit is natuurlijk ironisch, zeg ik er ff bij) waren, ik zou de uitzending BIJNA gaan opzoeken.. Want er loopt ZULK briljant volk rond dat zich internetjournalist noemt. Even meegenieten met de denkbeeldinge bats.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s