Herrie

Ik ben niet zo’n luidruchtig persoon. De luidrucht is mij stelselmatig afgeleerd in mijn jeugd. Op mijn tenen de trap op, en zachtjes met de deuren. Het nadeel ervan is wel dat je je ergert aan mensen die als een olifant de trap op lopen of een deur dicht smijten met een rotklap. Of aan mensen die keihard praten als je zit te werken. Mijn collega (lekker onbekommerd roddelen hier) belt altijd met het doveninstituut. Als zij aan de telefoon zit, kan ik mijn eigen gedachten niet meer verstaan. Het irriteert me mateloos, want ik word ook een dagje ouder. Waarom doen ze dat, die hardpraters? Het zijn ook altijd gesprekken van niks. Ze zeggen tien keer hetzelfde en ze praten met een zakelijk accent. Zo praten ze normaal nooit. En in elk gesprek hoor je dezelfde one-liners. Waarom regelen ze hun zaakjes niet via e-mail? Toch veel handiger als je steeds dezelfde dingen zegt? Een kwestie van knippen en plakken lijkt me. Veel geschreeuw en weinig wol is niet zomaar een gezegde hoor. Ik weet zeker dat er een causaal verband is tussen iemands intelligentie en zijn luidruchtigheid.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

12 gedachten over “Herrie”

  1. @Laurent: Ze zouden eigenlijk onder stroom gezet worden voor zolang als hun telefoon afgaat, dat soort eikels.
    @Henderijn: Volume natuurlijk. Vanochtend rij ik met Tammar naar de kinderopvang. Kom ik bij de bushalte. Komt er naast mij een auto staan met kaboemkaboem op de radio. Die maakt natuurlijk ook indruk op de wachtenden. Dus ik draai mijn installatie ook open. Alleen had ik Aadje Piraatje op staan van de Sesamstraat-cd.

  2. @Morr.. Mack; Aadje Piraatje, jeeeh 🙂 Ik mag morgen weer!
    Probeer nummer 3 t/m 6 eens (heel hard aanzetten) en denk dan maar aan een tiental peuters die om een tafel rennen met een roodgekoonde juf ertussendoor. Heb je ‘t?

  3. Wacht even. Wie zegt dat je collega’s niet mee lezen op je nieuwe site? Stel: collega x las altijd op je oude site, klikte daar regelmatig op, ik noem maar een dwarsstraat, de link naar mijn weblog. Sterker nog: de link staat al in de favorieten. Als ik nu de link naar jou weblog verander (ik heb nog steeds de link naar jouw oude site) dan hebben ze je toch in no time weer gevonden?

  4. Dit logje is me uit het hart gegrepen. Die collega’s heb ik ook. Beter gezegd: één mag er van mij naar Australië worden gedeporteerd. Ze schreeuwt boven alles uit. Ze heeft niets te melden. Ze praat in cliché-taal.Ik haat haar. Daarbij ziet ze eruit als een varken. Dat mag ik niet zeggen, maar ik doe het lekker toch.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s