Balkenende V

Vrijdag is mijn fantaseerdag. Dat zal een beetje met het naderend weekend te maken hebben. Het begint al op weg naar mijn werk, soms fantaseer ik dat ik Ayrton Senna ben, soms ben ik Elvis en vandaag was ik Jan Peter Balkenende. Ik was op weg naar Den Haag en ik hoorde op de radio dat we de slag om Sebrenica hadden verloren doordat er homo's in het Nederlandse leger zitten. Ik schoot in een lachbui en dacht: zie je wel, in Amerika lachen ze ons uit! Maar toen een journalist mij later om een reactie vroeg zei ik: Dit soort schandelijke opmerkingen kunnen niet bestaan op internationaal niveau en zijn beneden alle peil. Ik begrijp dat het om een gepensioneerde generaal gaat dus die opmerking betreft een individu en vertegenwoordigt niet de mening van de Amerikaanse regering. Maar desondanks zal ik de Amerikaanse ambassadeur op het matje roepen. Zo ga je niet met elkaar om.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

4 gedachten over “Balkenende V”

  1. Als we ons druk moeten maken om alle dommigheden die uit Amerikaanse monden komen kunnen we wel aan de gang blijven. Dat geldt ook voor domkopperij uit de monden van militairen. Dus als je die twee samenvoegt …

  2. Nee, we moeten ons zeker niet druk maken om wat Amerikanen van ons vinden. Maar waar we naar mijn mening wel lering uit moeten trekken (lees: schamen) is dat er niet gevochten is door Dutchbat. Homo’s én hetero’s. Ik weet wel, het is lekker makkelijk praten vanachter je computer, maar je bent soldaat of je bent het niet hoor. Je loopt het risico om te sneuvelen. Je laat in elk geval geen weet ik veel hoeveel mensen die je hoort te beschermen zonder slag of stoot gevangen nemen. Ik denk dat dit het trauma van veel ex-dutchbatters is, dat ze niets mochten of durvden te doen. Als ze gevochten hadden waren ze nu misschien dood geweest, maar zonder de schande die nu op hen rust. Je zou je bijna schamen om een heldendood te sterven in 2010.

  3. Nou, die slag zouden ze toch wel verloren hebben, maar wat ze wel hadden kunnen doen, namelijk zoveel mogelijk mosliminwoners van Srebrenica op het kamp toelaten en dan eens zien of Mladic het aangedurfd had om die met geweld van een VN-basis af te sleuren, dat hebben ze ook niet gedaan. Degenen die ze nog hadden kunnen redden hebben ze ook niet gerd.

  4. Ja, wat Laurent zegt, lijkt me heel waar. Het schijnt dat de Hollanders daar eigenlijk pro-Servisch waren 😐 Maar Balkenende had inderdaad beter openlijk in de lach kunnen schieten, om er meteen achteraan te sneren dat de NATO-luchtsteun destijds uitbleef omdat ze “de weg kwijt waren.” Lag de schuld maar bij een paar aanwijsbare individuen, dan konden die tenminste gestraft worden.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s