Make up your mind

Ik erger me. Ik erger me wel vaker maar daar is deze blog wel handig voor.
Ik erger me aan mensen die zeggen dat ze 'in iets' geloven. Ze weten niet wat, maakt blijkbaar ook niet uit, maar ik krijg altijd het gevoel dat ze niet tussen wal en schip willen vallen. Ze gaan nooit eens verkennen wat het is waar ze in geloven, iemand die dit twintig jaar geleden riep, roept dit nu nog steeds. Begrijp me niet verkeerd: als je denkt dat er iets is, prima, maar vertel me dan meteen even wat je eraan doet om erachter te komen wat dat iets is. Dat zou ik namelijk doen.
Ze willen niet bij de 'gelovigen' horen, maar ook niet bij de 'ongelovigen'. Lekker veilig een slag om de arm houden.
Ik denk dat deze mensen hopen, dat als 'het licht uitgaat’, en het blijkt tóch zo te zijn dat er 'iets is', dat de persoon dan zegt:"Jaaaa, u heeft altijd verkondigd dat u in iets geloofde, dus u mag naar binnen." Nou mensen, wat ik ervan begrijp, zo werkt het niet hoor..
Ik vind, als je in iets gelooft, en je weet niet wat, dat je het dan even lekker uit moet gaan zoeken.
Ik heb dan meteen het voorstel dat we hier een leeftijd aan vaststellen: als je met 60 nog steeds niet weet wáár je in gelooft, dan geloof je niet, punt. Dus dan heb je jarenlang om je te oriënteren, afwegen, nadenken, bespreken, en een beslissing te maken… Ik vind het een mooie oplossing voor mijn ergernis. Dan kan ik er wat mee.

Zo, dat is eruit. En ik? Ik ga naar de hel. Of ik moet voor die tijd 'het licht' nog gaan zien, maar ik denk dat Hij wel uitkijkt! 🙂

Ja mensen, mijn vrouw (b)logt ook af en toe, maar dan op hyves.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Make up your mind”

  1. Ik heb dan nog twee jaar te gaan …..
    Geloof in jezelf, denk ik altijd, en hou de rest voor je. Denk met je eigen verstand, voorzover die gezond is.
    Ik erger me aan mensen die vinden dat ik moet geloven wat zij geloven. Rot op zeg, dat maak ik zelf wel uit! Waarom? Dat gaat je geen f.. aan. Zo. Ik heb gezegd. Ik zal geen lelijke woorden meer schrijven hier.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.