Accountantscontrole

Vandaag kreeg ik accountantscontrole, een echte, inclusief goedkeurende verklaring, tenminste, daar ga ik vanuit, en bereidde me voor op een saaie dag vol saaie accountants met domme vragen. Om half 10 ging de bel en ik liep verveeld naar de deur. Toen ik opendeed stond ze voor me, de mooiste accountant die ik ooit had gezien. Ze was lang, blond, slank en intelligent. (dat concludeerde ik alvast) En ze sleurde een PWC reiskoffer achter zich aan. "Ben jij Mack?" vroeg ze, en ik antwoordde bevestigend. "Hai. Ik ben Pieternel."

Kijk, ik heb haar even op haar gemak gesteld en een beetje geholpen met de werkzaamheden. Ik kan zo'n meisje toch niet alles zelf laten uitzoeken? Tevens heb alles voor haar gekopieerd wat ze moest hebben en tussen de middag heb ik twee broodjes voor haar gehaald want het arme kind had niks bij zich. 's Middags heb ik een waterkoker bij haar neergezet en een doos met smaakjesthee, en ik heb wat aansluitingen voor haar gemaakt tussen het grootboek en de subadministratie. Al haar vragen heb ik zo goed mogelijk beantwoord en alle stukken die ze moest hebben heb ik overal opgevraagd. Originelen. Met handtekening. Dat ze niet van haar baas op haar kop krijgt omdat er geen handtekening op staat. En als ze iets niet begreep, nam ik uitgebreid de tijd om het haar uit te leggen. En natuurlijk kan zo iemand niet alles in één keer snappen. Da's helemaal niet erg.

Aan het eind van de dag was ze veel harder opgeschoten dan ze had verwacht en ze was helemaal blij. Ik heb haar tas nog even naar haar auto gebracht en ik heb haar uitgezwaaid tot ze met haar auto de hoek om was. Kijk, zo kan dat ook. We hoeven niet altijd expres vervelend te doen als er accountantscontrole komt. Die mensen doen ook maar hun werk.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “Accountantscontrole”

 1. De persoon in kwestie kwam vanavond mijn gebouw binnen. Blond en groot. Stelde zich voor als Gerard en vertelde nog dat ie de hele dag bij een ontzettende slijmbal had gezeten.
  Dus volgens mij lul jij uit je nek.

  Like

 2. Henk komt bij de dokter en zegt: “Dokter ik heb konstant een stijve, hij wil maar niet hangen.” De dokter zegt: “Laat maar even kijken.” De dokter bekijkt het hele zaakje even en zegt dan: “Ik weet al waardoor hij niet wil hangen.” “O ja, waardoor dan?” vraagt Henk. “Hij is te kort,” antwoordt de dokter.

  Like

 3. Een klein dingetje heb je toch fout gedaan: “Aan het eind van de dag was ze veel harder opgeschoten dan ze had verwacht”.
  Kun je niet beter alles in het werk stellen dat ze de hele week (of nog langer!) langs moet komen?
  (Welke vrouw heet er tegenwoordig nog Pieternel… dat hoor je echt niet vaak)

  Like

 4. Wat een achterhaalde houding. Zooo 1972. Heel vreemd voor iemand die verder zo hip lijkt te willen overkomen.
  Maar ik snap het nu, door je reactie op CasaSpider. Ik had vroeger namelijk een accountant die heette Marietje. Echt. Ze was erg betrouwbaar, moederlijk, had grijze krulletjes en was ontzettend dik. Dat was zij natuurlijk, je accountant met de privacyschuilnaam, en je wil er zo toch nog wat van maken, dat je de hele dag met Marietje hebt doorgebracht.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.