Italiaans autoleed.

Steevast weiger ik een Saab of een Volvo te rijden, terwijl die auto's gewoon veel handiger zijn dan zo'n uit nood geboren Italiaanse station. Italianen moeten gewoon iets laags maken met een V10 erin, rood spuiten en dat iedereen ooohhh roept. En verder niet. Vanochtend zat de Fiat vastgevroren. En dat zorgt voor genante momenten. Want waarom flikt elke auto die ik heb het elke winter weer om mij uitsluitend door de kofferbak naar binnen te laten? En dat ik dan vanaf de achterbank de motor moet starten in de hoop dat de boel ontdooit, wat uiteraard nooit gebeurt. En dat als ik er aan de achterkant weer uitkom, natuurlijk weer die lul van een buurman er staat, met wie ik sinds we hier wonen, behalve een paar scheldwoorden, nog nooit een woord heb gewisseld. Zwijgend staan we vlak naast elkaar de autoruiten te krabben. Giftige dieseldampen gaan zijn kant op. "Mooi" denk ik. "Moet je maar eens een keer langer dan vijf minuten achter elkaar in je huis blijven zitten."

De bevroren centrale deurvergrendeling opende inmiddels alle deuren behalve die van de bestuurder, dus ik moest me als een slangenmens via de passagierskant naar de bestuurderskant wurmen, met als extra handicap dat ik de versnellingspook niet in één schopte, want dan zou hij vooruit schieten tegen de auto van de buurman aan. En toen dat gelukt was heb ik de auto even op een wat handiger plaatsje neergezet zodat-ie rustig kon ontdooien. Maar ik moest er nog steeds via de bijrijderstoel uit. En omdat ik niet meer zo lenig ben als zestig jaar geleden, voelde ik tijdens mijn kruiptocht mijn rug steeds bloter worden en als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan een t-shirt dat te kort is. Zeker met die hitsige buurman in de buurt. Dus eerst maar eens een langer t-shirt aangetrokken dat ik kon vastnieten aan mijn onderbroek zodat dat probleem verleden tijd is. Toen ik terugkwam stond de puisterige vriend van een buurmeisje met zijn knalrode Frans Bauer Opel Corsa 1.2 met draaiende motor te wachten tot ik aan de kant ging. Flikker op man! Wacht maar mooi. Je hoort hier niet!

Nou ja, weer via de bijrijderskant naar binnen en op weg naar Apeldoorn, tegels ophalen. Want om een of andere reden moet de nieuwe keuken ook ineens voorzien worden van nieuwe tegels. Terwijl er juist zo'n mooie betonnen muur onder zit! Onderweg duwde ik een paar keer hardhandig tegen de deur om hem open te krijgen, maar al ver in Apeldoorn lukte het pas. En dan reken je er eigenlijk al niet meer op dat-ie nog opengaat. Wow! Ik lag bijna buiten.
Zo'n tegelvrachtje is nogal zwaar dus op de terugweg reed ik alleen op de achterwielen terug naar huis. Maar dat kon er ook nog wel bij.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “Italiaans autoleed.”

 1. ‘Vanochtend zat de Fiat vastgevroren. En dat zorgt voor genante momenten.’
  Misselijk volk is het. Buren in het algemeen. Moet je ze hier zien kijken man, als ik door omstandigheden mijn woning wel eens via een raam moet betreden. Alsof ze zelf altijd overal maar in kunnen.
  Van alle auto’s waarmee een mens vastgevroren kan komen te staan, lijkt een Fiat station mij evenwel het minst schadelijk, imagotechnisch.

  Like

 2. Ik heb nooit last gehad van bevroren portieren, zelfs niet bij Italiaans fabrikaat. Dat soort lastige dingen heeft een motor niet dus je kunt altijd op de gebruikelijke manier achter het stuur plaats nemen (bij auto’s wil het naar horen zeggen nog wel eens helpen voordat het begint te vriezen de portierrubbers eens in te smeren met talkpoeder of siliconenspray, of een centrale deurvergrendeling daarmee ook gangbaar te houden is weet ik niet hoor)

  Like

 3. Hahahaha, ik zie het zo voor me! Paar dagen geleden stond mijn buurman ook te rukken aan zijn portieren, gingen geen van allen open. Ik weet niet wat hij voor een auto heeft, het was nog aardedonker, maar ik stapte mijn eenvoudige kleine Suzuki Alto zonder problemen binnen… Hahahahaah!
  Ik mag niks meer zeggen van jou over auto’s, dus ik hou het hierbij…
  Ik vraag me alleen af waarom jij zo’n pesthekel aan je buren hebt? Is het omdat jij daar ongewild voor de buurt een wake-up show zorgt?? Daar kunnen de buren toch niets aan doen?

  Like

 4. 😀 !! Als je die wachtende vriend van een buurmeisje nou gewoon even had uitgelegd dat jij even je T-shirt aan je onderbroek vast geniet had, keek hij vast niet zo giftig meer. Ik bedoel maar; dat begrijpt iedereen toch?!
  Linda heb jij niet een positie-badpak voor hem? Hoef je niet steeds nietjes te kopen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.