Te biecht.

Top 20 van muziek die je met anderen zou willen delen. Ik kreeg het stokje toegereikt van Jan Hamelink en heb er eens over nagedacht. In plaats van mijn top-20 van mooiste nummers probeer ik 20 nummers te verzinnen die ooit in mijn leven iets belangrijks betekenden, en ik plaats ze in volgorde van te binnen schieten. Het zijn dus nummers die mij ooit aan iets belangrijks deden denken, of die ik destijds gewoon mooi vond, en ook al vind ik ze nu dramatisch, ik biecht ze gewoon op.

1. You needed me. Anne Murray (gedraaid op de crematie van mijn vader.)
2. Can't help falling in love. Elvis Presley (ik dacht vroeger dat dit het mooiste liedje aller tijden was)
3. Beast of Burden. Rolling Stones (Ik kien deze altijd zo uit dat hij nog speelt als ik aankom op mijn werk, en dat collega's het dan horen en mij stoer vinden.)
4. It never rains in California. Albert Hammond dacht ik. (Ik zette mij af tegen mijn losgeslagen klasgenoten.)
5. Love is a four letter word. Kim Wilde (liefdesverdriet om Barbara)
6. Goodbye my friend. Linda Rondstadt (Ayrton Senna verongelukt)
7. Afternoon Delight. Starlight Vocal band (Stond vroeger op een casettebandje bij mijn vader in de auto.)
8. Don' t stop me now. Queen (Geweldig maar ik had nog geen idee van de sexuele geaardheid van Freddy Mercury)
9. Blinded by the light. Manfred Mann. (Zelfde reden als nummer 3, alleen 15 jaar geleden)
10. What's up. Four non blonds. (ik weet nog steeds zeker dat ik dit zelf gecomponeerd heb, en al zong voordat de Four non blonds het uitbrachten.)
11. Hou me vast. Kadanz. (Klonk zo mooi in de ochtend.)
12. De wedstrijd. Bram Vermeulen. (Papa kijk dan!)
13. Dancing in the moonlight. Toploader (verliefd op Josje)
14. Into the groove. Madonna (verliefd op Constance)
15. Relax. Frankie goes to Hollywood (Hoeeeaaaaaah!!!!)
16. Houten hart. De poema's. (liefdesverdriet om Krista)
17. Lopen tot de zon komt. Acda en de Munnik. (nog meer liefdesverdriet om Krista)
18. The whole of the moon. The waterboys. (gedraaid op de crematie van de vader van Constance, en gewoon briljant.)
19. Aat waere met dich. Gé Reinders. (verliefd op Anneke)
20. Zij gelooft in mij. André Hazes. (Mevrouw Mack staat op film terwijl ze dit keihard meezingt op de bruiloft van mijn zus, in een innige omhelzing met iemand met een Alfa, zonder dat ze wist dat ze gefilmd werd.)

Het stokje mag door naar Cinner.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

25 gedachten over “Te biecht.”

 1. Geweldige lijst, Mack.
  En Four Non Blonds was ik helemaal vergeten. Vond ik een schitterende clip indertijd.
  Met een mooie meid met grote schoenen en verder ook eigenwijs gekleed.
  Herinner me ook dat ze een grote MickJagger/StevenTyler-achtige mond had.
  Morgen meteen even zoeken.

  Like

 2. Gossie Mack, wat heb je veel liefdesverdriet gehad!
  Dat filmpje van mevrouw Mack mag je wat ons betreft best wel even op YouTube zetten hoor (en vervolgens hier!)

  Like

 3. Oh wouw, nu wil ik nog een columpje –(bij jou kun je het moeilijk nog “blogje” noemen gezien het niveau, slijm slijm, neeeee ik meen het!! OHNEE ik *moet* dit Backspacen, want anders moet Vrouwtje van Mack al die sokken stoppen van het naast je schoenen lopen ;)))– bij elk van die nummers, over elk onderwerp dat je zo achteloos terloops weet te noemen tussen de haakjes.

  Like

 4. @Kidtwist: Als je van jezelf al heel mannelijk overkomt, kun je rustig met zo’n lijstje komen zonder dat je jezelf verdacht maakt. Als iedereen toch al een beetje aan je twijfelt dan is het verstandiger om wat imago-bevorderende bands in je repertoire op te nemen. Ik noem maar wat. Muse, Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Queens of the Stoneages, Placebo…je snapt me wel.

  Like

 5. @Jolie: Ik weet het niet hoor. Dat wordt wel erg privé. Er zijn nu al mensen in mijn omgeving die zeggen: “Goh, was je ook verliefd op die en die? dat wist ik helemaal niet?”

  Like

 6. @Mack, wat maken die vragen uit 😉 Laat ze er trots op wezen 😉 Je verandert gewoon de naam, haarkleur — en laat de eventuele bekenden gissen wie het nu werkelijk was — en gun ons lezers die verhalen!

  Like

 7. Just a little bit of peace in my heart- Golden Earring. Waarom? Omdat, als ik het snoeihard draai als ik alleen ben, ik gewoon kan gaan janken. Om niks.

  Like

 8. @Mack.. nummers…. even scrollen… 4,5, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, *20* …Oei, dat zijn Log-items voor *weken* ;-)) (Maar de lezer is geduldig ;-))
  @Vrouwtje van Mack… Heej, dat nummer kennikniet, ik denk dan meteen aan Janis Joplin, of is dat hetzelfde nummer? Janis zou bij mij ook in de top 20, wat zeg ik, top 5 eindigen, net als Dylan met The Hurricane. Da’s ook jankend dansen om niks (en de hele wereld.)

  Like

 9. Oeps, het was kennelijk om 23u36 al te laat voor moi: zorrie voor mn dommige vraag Vrouwtje, “peace in my heart” is natuurlijk niet tzelfde als “piece of my heart” ;-))) ik zie het nu pas…

  Like

 10. Ik heb het door Cinner naar mijn hoofd geslingerde stokje inmiddels opgeraapt en na enig heftig denkwerk het resultaat daarvan op mijn log gedeponeerd.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: