Struikelhul

Struikelhul, schreef Kees van Kooten, is het op een slimme manier verhullen van blunders. Kees gaf als voorbeeld dat als hij op straat liep en struikelde, dat hij dan tijdens het voorover vallen snel op z'n horloge keek en de val omzette in een looppas. Slim. Er zijn meer mensen die hun blunders goed kunnen verhullen.
Gisteren tijdens het concert van the Police zag ik ook een hele mooie. Mijn ? (derde vrouw van mijn schoonvader) was dolenthousiast over het zojuist afgelopen nummer en zette een luid applaus in. Echter, Sting c.s. waren nog niet klaar en speelden door. ? zette haar applaus gelijk om in een ritmisch boven haar hoofd meeklappen met de muziek. Terwijl je dat normaal alleen doet als de band erom vraagt. Maar gewoon ijzerenheinig doorgaan alsof het spontaan was en dan een goed moment zoeken om er mee te stoppen. Sta je dus quasi argeloos mee te klappen terwijl het op dat moment in je hersenen alarmfase 1 is. Mooi menselijk verschijnsel vind ik dat. En een paar seconden daarna even een blik opzij om te kijken of niemand het gezien heeft.
Helaas…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Struikelhul”

 1. Koel. Je bent naar The Police geweest. Nais! 🙂
  Ik heb Adam Clayton tijdens een Sunday Bloody Sunday over een box zien struikelen. Flikkerde gewoon keihard achterover!

  Like

 2. Goede tip Margo (ik herken met mijn ogen mensen vaak nog niet op vijf meter afstand en reageer dus nog wel eens op een niet voor mij bedoelde kreet, claxon of bel met een handopsteken dat volledig misplaatst blijkt te zijn)

  Like

 3. Goede tip Margo (ik herken met mijn ogen mensen vaak nog niet op vijf meter afstand en reageer dus nog wel eens op een niet voor mij bedoelde kreet, claxon of bel met een handopsteken dat volledig misplaatst blijkt te zijn)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: