Fijne eerste moederdag

Moederdag… Toch wel iets bijzonders, vooral de eerste keer. Maar zoals zoveel dingen dit jaar liep deze dag ook niet zoals de bedoeling was.
Ik ben net herstellende van een keelontsteking. Niet zo erg, maar dit was de achtste keer dat ik ziek ben sinds mijn hartinfarct, en die tel ik dan niet mee. Maar gelukkig begon ik me vrijdagavond beter te voelen dus het geplande weekend kon doorgaan.
Zaterdag eind van de middag halen we Hans uit bed en hij voelde aan alsof hij in de fik stond. 39.9 koorts. Kan. Zal nog wel vaker gebeuren. Ik heb hem een zetpil gegeven en hem naar bed gedaan. 's Avonds om 23.30 hem er nog even uitgehaald en getemperatuurd: 40.4 was de oogst. Ik heb de huisartsenpost gebeld, wetende dat ze er niks aan doen. Ik wilde bevestiging en die kreeg ik ook.
Vanmorgen was de oogst 40.0, maar nu spuugde hij het vocht ook uit. Resultaat: Naar de huisartsenpost. De huisarts keek hem na en ik citeer: "Hij is erg ziek". Nou, daar wordt je als ouders niet vrolijk van. Omdat de huisarts bang was voor een longontsteking werd de kinderarts van huis gehaald. Helemaal omdat Hans zijn longetje niet goed is. Ik had al helemaal het gevoel dat ik met Hans in het ziekenhuis kon blijven.
De kinderarts heeft hem nagekeken en vond het wel meevallen, met zijn longetjes wel te verstaan. Zijn keel is vuurrood en daar "zal het mannetje veel pijn aan hebben". Maar we mochten weer naar huis.
Nu is zijn koorts gezakt en slaapt hij. Wij hebben natuurlijk de mama's/oma's afgebeld en zijn de rest van de dag al thuis.
Deze mama is weer sigaretten gaan kopen, zwak maar waar.
Ik hoop dat mijn mannetje zich snel weer iets beter voelt want hij is zelfs zo lief geweest om de nieuwe cd van pearl Jam en de DVD van Anouk te kopen voor me.
Ik wacht op de dag dat ik kan zeggen dat niemand in dit huishouden ziek is geweest deze week…. Dat is ergens vorig jaar voor het laatst geweest.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

21 gedachten over “Fijne eerste moederdag”

 1. Knap beroerd. Een eerste moederdag stel je je wel even anders voor. Sterkte.
  Soms lijkt het wel alsof alle shit in één keer over je heen pleurt he. Alsof het nou nooit even gewoon/normaal kan lopen, maar er altijd iets tegen zit

  Like

 2. Kwebbel, je schrijft het weer precies zoals het is, geweldig!
  Maar normaal zie ik alles positief hoor…. Het lijkt wel alsof ik alleen een logje schrijf als alles tegenzit..

  Like

 3. Getver… dat is toch altijd zo naar, een ziek kind. Spijtig dat het je M-dag in het water doet vallen.
  Ik wens voor jullie dat dat ziekzijn ophoud en dat je gewoon van een heerlijke mooie zomer kunt gaan genieten. Vooruit, wij supporteren!!

  Like

 4. “Het lijkt wel alsof ik alleen een logje schrijf als alles tegenzit.. ” Nou, én? Als dat helpt om de boel even van je af te schrijven, gewoon lekker doen!
  Wens jullie allemaal heel veel sterkte en beterschap met de lappenmand toe!

  Like

 5. Gewoon ontzettend lullig en je doet er geen donder aan, omdat het je allemaal overkomt. Kun je die Murphy niet een enorme stamp onder zijn hol verkopen. Dat lucht ook nog eens op!

  Like

 6. Gewoon ontzettend lullig en je doet er geen donder aan, omdat het je allemaal overkomt. Kun je die Murphy niet een enorme stamp onder zijn hol verkopen. Dat lucht ook nog eens op!

  Like

 7. Kinderen kunnen van de één op de andere dag ineens ontzettend ziek zijn en zo snel als het komt is het soms ook weer verdwenen. ’t Komt wel weer goed hoor en gewoon schrijven als je er de Pee in hebt, dat lucht op 😉

  Like

 8. Kinderen kunnen van de één op de andere dag ineens ontzettend ziek zijn en zo snel als het komt is het soms ook weer verdwenen. ’t Komt wel weer goed hoor en gewoon schrijven als je er de Pee in hebt, dat lucht op 😉

  Like

 9. Nou, dat klinkt niet echt vrolijk!
  Maar qua ziekzijn gaat het er hier ook zo aan toe, sinds het ziekzijn van Junah twee weken terug, is ze nog steeds niet zonder verhoging, buikpijn en snotneus. Ik snap er niets van, het is hier zo erg dit jaar, eigenlijk al vanaf oktober vorig jaar.
  We worden bestraald door aliëns, denk je ook niet?

  Like

 10. Ik sluit me aan bij Peng. “Negatieve” logs ruimen je kop lekker op. En als een ander (de lezer) daar niet op zit te wachten dan leest hij/zij het toch lekker niet. Zo simpel is het 🙂

  Like

 11. Wat een pech hebben jullie! Sterkte hoor.
  Had Hans op de creche nog wel een mooi hand- en/of voetafdrukje voor je gemaakt?

  Like

 12. Kom ik na een week vakantie even langs om te lezen hoe mooi de eerste moederdag was, valt dat een beetje tegen. Beterschap voor Hans dan maar.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.