Een harde les.

Al vroeg leerde ik een harde les. Ik dacht namelijk altijd dat het mogelijk was om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de wereld, maar kwam er na een paar lessen natuurkunde achter dat dat dus helemaal niet kan. Er is namelijk een natuurkundige wet, die beweert dat de aarde een constante massa heeft. Dus hoe groot de wereldbevolking ook is, het totaalgewicht van de aarde blijft altijd hetzelfde (tenzij André Kuipers gelanceerd wordt natuurlijk). Ik was altijd in de veronderstelling dat als ik 5 kilo aankom, dat de aarde dan ook vijf kilo meer zou gaan wegen. En dat de aarde dus door mij alleen al ruim 90 kilo meer weegt. (Reken ik mijn kleren niet eens mee.)
Allemaal onzin dus dat idealisme, wat je ook doet, de massa blijft altijd hetzelfde.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Een harde les.”

  1. Dat hardlopen is één ding, maar hoe is het met de zwaartekracht eigenlijk? Meer precies, de invloed ervan op je weke delen?
    En mocht je het willen weten of bedenken: bij mij heeft ie gewonnen, ja. Vandaar mijn vraag.

    Like

  2. Waarmee bewezen is dat ons gewicht er niet toe doet, dat we allemaal lucht zijn en niets toevoegen aan de massa die de aarde is.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: