Hartinfarct-dip

Zoals jullie weten heb ik 2 januari een hartinfarct gehad. Daar zitten nogal wat consequenties aan, en die neem ik allemaal op de koop toe. Het is niet anders en ik hou niet van dat negatieve gedoe. Niet zeiken, stoppen met roken (…………..), afvallen, meer bewegen. Ik weet het en mijn instelling is goed.
Ook toen ik de uitslagen kreeg, en ik hoorde dat het er op neer kwam dat meer kinderen krijgen voor eigen risico is (omdat ik dan tegen het advies van de cardioloog de medicijnen moet stoppen), bleef ik lachen. Komt allemaal goed.
Maar dan….. Uit onverwachte hoek komen de meest belachelijke dingen, waar je geen rekening mee gehouden hebt.
Ik ga voor controle naar de tandarts, ik vertel hem dat ik een hartinfarct heb gehad en zijn reactie: Oooh, dan moet je vanaf nu 4x per jaar naar de mondhygiëniste…. Huh? Nou, hij had een uitleg, die sloeg echt wel ergens op maar toch… Wazig.
Bij de cardioloog hoorde ik dat ik het beste van de pil af kan gaan, om trombose te voorkomen. Prima, nemen we toch een spiraal. Ik de dokter bellen en het verhaal uitleggen. Zij in overleg en daar kwam uit dat ik het beste een "andere" spiraal kon nemen dan de gemiddelde, omdat ik geen spiraal mag die hormonen afgeeft. Oke, prima….
Gisteren was ik dus bij de dokter. Spiraaltje installeren… Maar dan komen er ineens allemaal opmerkingen waardoor de moed in mijn schoenen zakt. Het begon met: Hou je er rekening mee dat deze minder betrouwbaar is dan die andere? Vijf minuten later: Mischien doe je er slim aan een condoom te gebruiken als je vruchtbaar bent… Dan vraag ik mij af waarom ik zo'n ding laat zetten maar ala. Weer 5 minuten verder krijg ik een heel verhaal dat als ik over tijd ben, ik meteen een zwangerschapstest moet doen, want het eitje heeft 7 dagen nodig om te nestelen en dan kan ik nog snel stoppen met de medicijnen. Dan is het niet schadelijk…. En oja, je gaat van deze spiraal enorm heftig menstrueren…
Ik ging naar huis, heftig bloedend en met een dip. Ik hou niet van zeiken (let op: afzeiken wel, zeiken niet) maar ik ben het een beetje zat eigenlijk.
Ik had mijn zus aan de telefoon en ik liep lekker af te zeiken dus ik zei: Zal je zien als ik morgen bij de kapper kom en vertel van mijn hartinfarct dat ze zeggen: Oooh, maar dan moet u voortaan iedere week uw haren komen knippen hoor!!!
Voor de rest gaat alles lekker hier hoor. Ik ben vanmorgen naar de stad geweest, me lens gekocht aan kleren voor Hans en mij, cd's gekocht van David Gilmour en CS&N en ik moet zeggen: Ik voel me stukken beter…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

21 gedachten over “Hartinfarct-dip”

 1. Jeetje zeg, wat hebben artsen een hoop noten op hun zang!
  Lijkt me inderdaad wel vervelend als iedereen gaat zeggen wat je wel en niet moet doen.

  Like

 2. zeiden ze niet in de kledingwinkel;Mevrouw,u heeft een hartinfarct gehad?Dan moet u 10 keer per jaar kleding komen kopen….Zou een leuke therapie zijn… 😛

  Like

 3. @Futre: De cd’s zijn helemaal geweldig. CSN had ik al, maar ik ben van een dubbelcd 1 cd kwijt, ggggrrrr. Dus gewoon een nieuwe gekocht. En David… Als je op dat concert bent geweest is het extra gaaf he…
  @Adriana: Geweldig he, vanmiddag was mijn zoon naar de kinderopvang dus ik heb die cd even lekker hard gedraaid. Dan is strijken toch ineens een stuk prettiger…. Maar vooral bij het nummer Cathedral… Ik ga dan helemaal uit mn dak!
  @Kwebbel: Fijn dat je het er ff bijzet maar ik begreep m al….
  @Zus: Altijd goeie ideeen die zus van mij….

  Like

 4. Jeeezusmina wat een gedoe, doe dit doedatdoezitdoezo. Ik zou er compleet allergisch van worden en dan te horen krijgen dat ik aggressief klink ofzoiets. Knap dat je het uithoudt en opvolgt.

  Like

 5. Ok ik ben nieuwsgierig, wat was de uitleg van de mondhygieniste? (ik ga gewoonweg niet, ze willen toch maar dure behandelingen aansmeren telkens). Enfin, ik heb er wel baat bij. Moet stressvrij blijven en het is verbazingwekkend hoe fijn mensen dan ineens reageren die dat daarvoor niet deden op mijn A4 andere aandoeningen.
  En het geeft een goed gevoel om te gaan troostshoppen eej 🙂

  Like

 6. Hm. Wat Cin zegt. Stressvrij blijven lijkt me ook belangrijk. Dus niet dat er steeds mensen gaan zeuren over dit mag niet en dat mag niet.
  [toch heeft mondhygieniste bij mij dingen gedaan die mijn gebit enorm hebben verbeterd. misschien nog wel meer dan wat de tandarts zelf doet]

  Like

 7. @Von: Ik ben er 1x geweest, ook een moetje, na mn bevalling, en ik vond het verschrikkelijk!!! Ik lag met witte knokkels in die stoel. Met dat haakje al je tanden schoonmaken, alsof ze een nagel langs een schoolbord halen. Toen heb ik ook gezworen er nooit meer heen te gaan…

  Like

 8. Mondhygieniste zei tegen mij dat ze het zou verdoven als ik dat wilde. Maar het leek haar een goed idee als ik eerst zou ervaren hoe het voelde. Zodat ik niet bang zou zijn voor iets waarvan ik niet eens weet hoe het voelt. En .. het was niet tof maar het viel mee. Zeker gezien de diepte die ze op sommige plaatsen bereikte 😕
  [ik was een officiele angstpatient, kun je nagaan]
  Kun je niet vragen om verdoving?

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: