Een cardioloog met autoriteit.

Nou mevrouw Mack, u heeft de testen goed doorstaan en ik zie nu eigenlijk geen aanleiding om in te grijpen. U heeft een heel klein hartinfarct gehad en daarbij nauwelijks schade opgelopen want de pompfunctie is goed. We weten ook niet zeker of het door een vernauwing komt want het beeld wat u gaf past ook wel bij een bloedprop. En als dat het was bent u daar nu vanaf. Het heeft op dit moment ook niet veel zin om dat uit te zoeken want dan moet er weer gecatheteriseerd worden en dat is ook niet helemaal zonder risico.
U moet dit jaar nog alle medicijnen slikken want de aderen moeten zich stabiliseren. In de tussentijd doen we nog twee testen. Als die goed verlopen gaan er aan het eind van het jaar twee medicijnen af en dan kunt u door met drie pillen.

U moet nog een jaar of zestig en dat moet u rookvrij doen. Als u stopt met roken helpt dat meer dan alle medicijnen die u gebruikt bij elkaar. U moet gaan sporten/bewegen, het liefst een half uur per dag onafgebroken bewegen. Winkelen telt dus niet, u moet echt stevig doorlopen. Als u dat doet bent u goed beschermd tegen een hartinfarct.

Beter is het om de pil niet meer te gebruiken. De pil kan trombose veroorzaken en hoewel we geen bewijs hebben dat het ook een bloedprop in een slagader kan veroorzaken, adviseren we toch altijd daarmee te stoppen.
U mag ook wel een paar kilo kwijt.
Als u dit allemaal opvolgt is de kans groot dat u hier nooit meer hinder van ondervindt.

Tot ziens.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

40 gedachten over “Een cardioloog met autoriteit.”

  1. Tja, het meeste wisten jullie denk ik al. Het leven blijft één groot risico… gewoon maar dat doen waarvan je denkt dat het goed is, je kunt toch niet alles incalculeren.

    Like

  2. Fantastische log…geen gehak en gezaag.
    Over dat half uurtje= hometrainer op marktplaats scoren en een Hans-tape op de video bekijken voor de goede moed.

    Like

  3. Ik heb een paar jaar geleden trombose opgelopen van een lange vliegreis. daarom drink ik nu zoveel om mijn bloed dun te houden 😀

    Like

  4. Een arts kan veel vertellen. Ze komen autoritair over. Bewegen is sowieso goed. Of je nou trombose hebt (gehad) of niet. Maar soms kan het geen kwaad over het inlezen of informatie inwinnen betreffende bepaalde zaken. Zoals bijv. anti conceptie.
    Zoals jij het schrijft weet de cardioloog ook niet eens zeker of je uberhaupt wel trombose hebt (bloedprop) terwijl er met een simpele bloedafname (laboratoriumonderzoek) vastgesteld kan worden of er inderdaad een indicatie is tot het verdenken van een bloedprop. Stollingsonderzoeken, stollingstijd etc.
    Het lijkt mij in iedergeval prettig om bepaalde zaken definitief uit te kunnen sluiten ipv allerlei maatregelen te treffen (bijv. stoppen met de pil) op basis van een vermoede van de cardioloog die zich er makkelijk van af maakt dat je er nu geen last meer zal hebben.
    Trombose kan namelijk terugkomen en een bloedprop kan overal vast komen te zitten in het lichaam.

    Like

  5. Even serieus: Ik mag ook niet an de pil, omdat ik verhoogde kans heb op trombose (factor V Leiden). Daarom heb ik tot volle tevredenheid een mirena-spiraaltje (en drie koters)

    Like

  6. Kijk dat van die trombose dat heb ik me ook al af zitten te vragen. Maar wilde jullie bang maken.
    Ik wil niet lullig doen (maar doe het toch) laat dat wel even testen.
    Trombose kan namelijk ook op spelen tijdens de zwangerschap. Mocht je ooit nog voor nr 2 gaan.
    En ik zwets niet uit mijn nek. Ik heb ongeveer het zelfde als polderzilver. Bij mij is het een gebrek aan proteïne s. Daardoor kreeg ik bij mijn eerste zwangerschap het Hellp-syndroom.
    Laat het checken zodat je zeker weet dat dit het NIET is.

    Like

  7. @ Mack
    Er hoeft niet naar mij geluisterd te worden. Ik schrijf alleen hoe ik zou handelen in jouw situatie en niet hoe jij zou moeten handelen n.a.v mijn schrijven.
    Doe lekker wat je zelf wilt. Jouw lijf en gezondheid is de mijne niet.
    Gezien de reacties onder mijn eerste reactie klets ik in ieder geval geen poep.

    Like

  8. @Anna-Maria: Hometrainer staat er al…. Al heel lang… MET een laagje stof erop…
    @kidtwist en Jade: Als je in het ziekenhuis ligt met een hartinfarct, dan kijken ze echt wel na of je tromboze hebt. Daar heb ik dus geen last van. Het is gewoon risico’s verlagen.
    @De rest: Het is goed nieuws met een klein addertje. Kinderen krijgen is op eigen risico, omdat ik dan van alle medicijnen afmoet, en dat raden ze af. Maar als je je leven al betert met stoppen met roken en veel bewegen, dan win je al veel. Ik vind het wel jammer want dit jaar wordt het zo-ie-zo niks en ik had het even iets anders in gedachte. Maar jammer dan, eerst eens kijken hoe het verder gaat. Kleine tegenvaller en veel goed nieuws….

    Like

  9. @Polderzilver: Die kinderen kwamen toch wel VOOR het spiraaltje mag ik hopen? Ik zit er namelijk ook over te denken maar ik ken meer verhalen over spiraaltjes en toch zwanger raken, beetje eng….

    Like

  10. Klink toch redelijk goed. Bij deze bied ik de familie Mack een geheel onverzorgde voetreis naar Rome aan.
    (Ooit was ik verantwoordelijk voor prima Chipito’s. Bij de laatste reacties moet ik denken aan wokkel en wurmen. 🙂 )

    Like

  11. Gewoon elke dag twee keer een kwartiertje op de Kettler gaan zitten en lekker trappen. Hoef je ook niet meer van die ingewikkelde medische verhalen aan te horen of te debiteren. Doen!

    Like

  12. Ha, het langverwachte zusje voor Hans Anthony…
    De uitoefening van het ‘Groot Geheimnis tusschen Man en Vrouw’ mag toch nog wel?

    Like

  13. Ja, ik neig er ook naar om de reactie over de hometrainer te herhalen, ik zet ‘m zelf vaak voor de tv, dat is wat minder saai.
    Maar ik zie het addertje onder het gras 😐

    Like

  14. Ik ben blij voor jullie dat er in ieder geval geen enge operaties enzo hoeven te komen. Dat zal alvast een pak van jullie hart (..) zijn.
    Wel een beetje raar tijdstip voor die opgelegde goede voornemens zeg, het is al maart.. 😉

    Like

  15. @ Vrouwtje van Mack….mijn zus en ik hebben jarenlang zonder problemen het spiraaltje gebruikt. Ook met de pil komen er nog wel een ‘ongelukjes’ voor

    Like

  16. Beweging is niet zo aan mij besteed, maar de gezondheid lijkt een goede motivatie 🙂 Iedere dag gewichtheffen met een kleine Hans als gewichtje op de armen en/of benen, hebben jullie beiden lol.

    Like

  17. @Marloes.
    mijn zus en ik ? , ja op die manier hoef je niet bang te zijn. Was het om beurten ? of begrijp ik het niet ?…………. 😛

    Like

  18. Ik zeg gewoon: Joepie! 8)
    Het belangrijkste is dat je vertrouwen in je arts hebt, dat vertrouwen kun je alleen krijgen wanneer je ook persoonlijk contact met de man of vrouw hebt.
    Ik vertrouw erop dat jullie heel wel zelf kunnen beoordelen of deze arts zijn werk goed doet of niet. De kundigheid van andermans arts wantrouwen op basis van een logje (van Mack notabene!) over het contact met deze arts lijkt mij geen realistisch uitgangspunt.
    @Kwebbel: Oei, het Hellpsyndroom, dat is niet niks! Bij de 2e zwangerschap alles goed gegaan?

    Like

  19. @Jade: Dat je op basis van negatieve eerdere ervaringen wellicht voorzichtiger bent, of meer doorvraagt of eerder geneigd bent een second opinion aan te vragen lijkt me logisch. Wantrouwen als basis lijkt mij daarentegen erg ongezond.

    Like

  20. In het ziekenhuis waren wij al gewaarschuwd dat heel veel mensen een medische mening hebben over dit onderwerp. Ze adviseerden ons alleen naar de cardioloog of de huisarts te luisteren omdat we anders gek zouden worden van alle tegenstrijdige berichten, hoe goedbedoeld ook.
    En dat leek ons geen slecht advies, luisteren naar iemand die ervoor geleerd heeft.

    Like

  21. Niet 100% geruststellend dus, maar toch wel een heel eind. Ben blij een update te lezen en dat het redelijk positief is. Ziektes en aandoeningen moesten verboden worden!

    Like

  22. Mijn dealer waarschuwde me al dat ik het beste alleen naar de dealer en de leasemaatschappij kon luisteren omdat ik anders gek zou worden van jaloerse criticasters.

    Like

  23. Nou, stikgoed nieuws dus! Die hometrainer wil ik wel overnemen trouwens 😉
    Om positief te zijn, zelf ben ik ondertussen afgevallen en meer gaan bewegen en het effect ois erg meetbaar erg positief. ben ik nog niet eens gestopt met roken. (Ik doe trouwens aan nederland in beweging voor goede morgen nederland, twee keer achter elkaar is precies het half uur en dat hou ik net vol).
    Van zwanger worden is dan wel knap vervelend. Maar kan je na verloop van tijd niet van alle medicijnen af misschien?

    Like

  24. @Pauline: Ja, dankzij 9 maanden bloedverdunners spuiten geen problemen gehad. Op blauwe plekken na dan maar die nam ik voor lief.

    Like

  25. @Cinner: Nee, ik moet mn hele leven aan 3 medicijnen blijven (2 minder dan nu), maar ik stop ermee als ik zwanger wil raken, eigen risico….
    Wat ik ervan begreep moet ik de medicijnen dan na mn zwangerschap wel weer in gaan nemen…..

    Like

  26. Ongelofelijk dat het zomaar ineens mis kan gaan. En dat er niet eens een duidelijke oorzaak aangewezen kan worden. Je bent te jong om al door zoiets getroffen te worden [en de rest van je leven medicijnen te moeten blijven slikken]
    Heb het vorige week meegemaakt met mijn hond, dat een aanval je zomaar kan gebeuren. Dat drukt je enorm met je neus op de feiten.
    Heel veel succes allebei!

    Like

  27. Het meest rare van het verhaal vind ik nog dat ik er zo achter moet komen dat een “hartaanval” helemaal niet bestaat…. Dat is taal in de volksmond, maar ze hebben het dan over een infarct. Ik blijf dat raar vinden. Iedereen heeft het toch altijd over een hartaanval??
    En bedankt Von, ik moet nu ook maar eens gaan afvallen….

    Like

  28. Tja, moet zeggen dat ik het niet helemaal begrijp. Nou zal ook niet elk detail in het log komen natuurlijk. Maar het klinkt als ‘er is niets meer aan de hand, er is geen vernauwing en geen bloedprop meer’. Waarom moet je dan een levenlang medicijnen nemen eigenlijk? Er zal toch wel iets aan de hand moeten zijn ..
    Denk dat hartaanval inderdaad gewoon in de volksmond gebruikt wordt maar nooit een medische term is geweest. Zo heb ik feitelijk gezien geen maagbreuk, maar een middenrif hernia.

    Like

  29. Ach Cinner, het is toch altijd wazig met dit soort dingen?
    Ze hebben iets gezien wat lijkt op een vernauwing, maar dat weten ze niet zeker. En weer een catheterisatie heb ik geen zin in en de dokter zag de zin er niet van in.
    Mocht het een vernauwing zijn die ze zien, dan istie 50%, en bij 70% krijg je er pas last van. Vandaar die medicijnen. En die medicijnen krijg je altijd na een infarct, omdat de kans op een 2e altijd groter is dan de eerste.

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.