Van je familie moet je het hebben

Hans is zielig. Hans krijgt in anderhalve week gewoon drie tanden. En voor de mensen die geen kinderen hebben: Daar worden ze niet vrolijk van.
Ik heb weinig geduld maar als het op Hans aankomt is dat toch anders. Het is zo'n lief mannetje en hij kan er niks aan doen. Maar er zijn grenzen. Het probleem is vaak dat als je dat aangeeft, je geen goede moeder meer bent. Maar daar heb ik gelukkig niet zo'n last van.
Gisteren werd "Dan the man" één jaar oud. (Het neefje van Hans) Ik was 's morgens om half elf bij mijn zus en ben gisterenavond om kwart voor acht weer gegaan. Waarom?
Als ik bij mijn zus ben, dan ben ik ineen niet meer de moeder van Hans. Dit bedoel ik in de positieve zin. Ze zijn zo gek met dat kind dat ze hem de fles geven, verschonen, uit bed halen, met hem lopen als hij jengelig is. Terwijl ze er zelf één van één jaar hebben hé! Weet u hoe lekker dat is. Even een dagje een beetje rust. Als je naar Hans kijkt, dan weet je altijd waar mijn zwager is. Hij volgt mijn zwager alsof het zijn vader is en als hij dan kijkt, krijgt hij een glimlach. Als ik daarentegen kijk naar mijn zoon, en hij ziet dat, gaat hij huilen….
Met een beetje geluk komt je moeder nog even langs, die drie straten van mijn zus af woont. Die pakt hem ook meteen en doet er alles mee.
Hans had gisteren één van zijn slechtste dagen maar het viel mij hierdoor reuze mee. Tussendoor ga ik dan ook altijd nog even naar het winkelcentrum, even lekker struinen tussen de cd's, heeeeerlijk.
Wij hebben het eigenlijk nog makkelijk want hoe ziek of rot Hans zich ook voelt, de nachten slaapt hij altijd door. Hij ligt er vaak voor zeven uur in en slaapt door tot zeven uur de volgende dag.
Dus wat zeur ik nou eigenlijk.
Nu is mijn schoonmoeder net langs geweest, ook mijn rots in de branding. Ik werk normaal op dinsdag en dan heeft zij Hans. Nu ik in de ziektewet zit, gaat dat gelukkig gewoon door. Dus nu even tijd voor mezelf.

Lang leve familie!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Van je familie moet je het hebben”

 1. Ik vrees dat de twee kinderen van mijn broer mijn ouders nu al helemaal aan het opgebruiken zijn. Hoop dat er nog wat voor mij over is als ik ooit nog eens aan kinderen toe kom. 😉
  En verder; lekker genieten, mevrouw Mack! Af en toe een adempauze kan nooit slecht zijn voor een mens. 8)

  Like

 2. Holymoo, 3 tanden in anderhalve week! Dat van 7 tot 7, super, hoe heb je ‘m dat geleerd? Als mijn Miepies 6 uur (de baby) en 10 uur (de peuter) slapen mag ik blij zijn. Ik *hoop* dat ze het nog eens leren… En je schoonmoeder, mag ik ‘r lenen? 😉

  Like

 3. Ja Jolie, lekker he, dat ie zo goed slaapt… Wij genieten daar ook van. Nooit hoeven we er ’s nachts uit.
  Iedereen wil mijn schoonmoeder lenen!!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.