Fucktyvensteringpleurisklote…….. heb ik weer.

In november kreeg ik een collectieve zorgverzekering aangeboden: VGZ (staat voor Vieze Gore Ziektekiemen)
Het was goedkoper dan mijn huidige zorgverzekering dus ik dacht (en daar ga ik vaak fout…): Laat ik dat dan maar doen.
Per 1 januari ben ik overgestapt. Komt mooi uit omdat per 2 januari hier qua ziektekosten de pleuris natuurlijk is losgebroken. VGZ zal mij dan ook eeuwig dankbaar zijn.
Nu wilde ik bij die polis een uitgebreid tandheelkundig pakket. Toen ik thuis kwam uit het ziekenhuis lag er een brief van VGZ dus ik dacht (…..): Aaaah, daar zal mijn polis zijn. Niet om het een of ander maar ik zat er best om te springen, een bewijs dat ik daar mijn ziektekostenverzekering heb. Dit om alle hartproblemen.
Maar nee, geen polis maar een schrijven: Omdat ik een uitgebreid tandenpakket wilde, hadden zij van mij 2 bitewingfoto's nodig, met een tandheelkundige verklaring. Zucht……
Ik heb mijn tandarts nog steeds in mijn oude woonplaats omdat ik lichtelijk angstig ben. En nu moest ik dus weer een afspraak maken met die man, m'n kind ergens onderbrengen en 100 km gaan rijden voor 2 klotefoto's. Maar oke, kan, ik moet ook niet zo moeilijk doen.
Ik heb de foto's laten maken, opgestuurd met de verklaring en vandaag kreeg ik weer een brief binnen. Ik dacht (….): Héhé, eindelijk mijn polis…. NOT. Een schrijven:
Wij hebben uw verklaring ontvangen, maar de bitewingfoto's ontbraken….. Giftig kan ik hiervan worden…. Die zaten verdomme in dezelfde envelop!!
Ik bellen. Na 7 minuten wachten krijg ik zo'n ziektekiem aan de telefoon. Ik het verhaal uitleggen en dan gaan die mensen praten op zo'n toon van: U bent een nieuwe klant en wij willen u niet kwijt dus wij gaan nu slijmen… Zij hoort alles netjes aan en gaat voor mij informeren bij de desbetreffende afdeling……Word ik er GVD opgegooid!!!! 15 minuten hing ik…
Ik weer terug gebeld. Einde van het verhaal is dat ik de foto's opnieuw moet laten maken. Weleenswaar op hun kosten, maar de kosten zijn het probleem niet. De tijd die erin gaat zitten, dat is het probleem.

Ik wil graag een bom op VGZ, kan iemand dit regelen? Dank u…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

24 gedachten over “Fucktyvensteringpleurisklote…….. heb ik weer.”

 1. En ik zat net te overpeinzen of ik naar VGZ zou overstappen… Denk dat ik nu nog maar even wat verder rondkijk. Zilveren Kruis gaat na twee maanden eindelijk iets met mijn declaraties doen, lijkt het. 😕

  Like

 2. Tsja, kinderen, en welke les leren wij hieruit? Juist, dat u zich nu nog allen massaal aan kunt melden bij mijn werkgever. Wij vragen niet om bitewing- of andersoortige foto’s.
  Offertes kunt u aanvragen via oom Gonzo, zijn mailadres vindt u op Adobes.

  Like

 3. Jouw verhaal is 1 van de redenen om niet over te stappen. Ik heb verschillende aanbiedingen gehad. Allemaal goedkoper dan ik nu heb, maar ik ben als de dood voor deze praktijken.
  En waar ik nog banger voor ben is: Nu voor een paar euro’s per maand overstappen en dan volgend jaar goeien ze er een lekkere prijsverhoging tegenaan.

  Like

 4. Wat Eduardo zegt, heeft je tandarts ze niet meer? 😕 Ellende met die rotverzekeringen. Wij zijn wel overgestapt en hebben gelukkig nog niets nadeligs ondervonden 😦
  Een bom heb ik even niet voorhanden…

  Like

 5. Kun je op hun kosten niet een tandarts op 3 minuten afstand even snel die foto’s laten nemen. Leer je hem/haar gelijk kennen. ( pot verwijt de ketel, ik offer ook een halve dag op om naar mijn Amsterdamse tandarts te gaan)

  Like

 6. @Kwebbel: voor de aanvullende verzekeringen geldt de acceptatieplicht niet. De verzekeringen hadden echter wel aangegeven dat zij tot 1 maart iedereen zonder selctie in zouden schrijven voor de aanvullende verzekeringen. Kennelijk denkt VGZ daar iets anders over. Je kunt echter ook je aanvullende verzekering bij de oude verzekeraar laten doorlopen mocht het een probleem blijken een nieuwe af te sluiten. In verband daarmee is het wel verstandig met opzeggen te wachten tot je die nieuwe verzekering hebt en dan komt gelijk het volgende probleem om de hoek kijken: ik weet niet of voor aanvullende verzekeringen ook geldt dat je tot 1 maart kunt veranderen.

  Like

 7. Ben al jaren blij dat ik een plastic gebit heb. Dus ook meteen maar geen aanVullingen die ik niet ga gebruiken. VGZ heb ik niet overwogen, die was in mijn geval waarschijnlijk meteen al te duur. 8)

  Like

 8. Die minieme verschillen die er uiteindelijk blijken te zitten in al die polissen en hun kleine nare voorwaarden hebben mij er van weerhouden om over te stappen. Sterker nog, na 2 aanbiedingen van andere verzekeraars die sneaky in elkaar staken heb ik de hele handel in de prullebak gegooid en maak ik me er verder niet druk over.

  Like

 9. Ze hebben me ook wel aangenomen, ik heb een tijdje geleden al een acceptatiebrief ontvangen. Maar ik heb verder nog geen polis, niks. Het zit tussen mijn oren, maar ik wil het gewoon klaar hebben, omdat het hier zo onrustig is qua ziekten. 😦

  Like

 10. Daar zou ik ook niet blij van worden! Zoiets heb ik erg vaak aan de hand met het UWV: ze raken alles kwijt, moet alles dan weer opnieuw invullen en weer opsturen, twee weken later een uitkeringkje ontvangen…Altijd wat met die grote kutbedrijven!

  Like

 11. Menzis heeft mij, kijn man en onze kinderen zonder problemen geaccepteerd. Bij het toesturen van de polis, bleek de man ook een extra tandarts verzekering te hebben (niet nodig, 3/4 van zijn tanden zijn vals)en de initialen van onze dochter klopten niet. Een telefoontje en het was geregeld..twee dagen later lag de aangepaste polis op de mat..Goooooo menzis!

  Like

 12. ik krijg ineens de zenuwen dat ik mn ‘extra plus gaaf goud tandartsverzekering’ heb opgezegd…
  Hopelijk heb je snel je papieren, het is overal zo’n gezeik met ‘wilt u dit even laten zien en dat meenemen en daar poseren voor het fotootje?’

  Like

 13. Nou wil ik niet flauw doen. Maar zou je voor die foto’s niet even een tandarts in de buurt kunnen opsnorren? Het gaat toch alleen om foto’s en de verklaring ligt al daar ..
  @Marloes; Menzis ja, die verzekering die bonussen uitdeelt als huisartsen om financiele redenen gaan voorschreven in plaats van alleen naar de patient te kijken ..

  Like

 14. Ik denk dat het overal wat is.
  En natuurlijk kan ik naar de tandarts voor nieuwe foto’s, het gaat me hier om het principe. HUN hebben de foto’s kwijtgemaakt (anders hadden ze de envelop niet binnengekregen maar de verklaring hebben ze wel) dus het is HUN probleem, niet die van mij…. Maar blijkbaar dus toch wel.

  Like

 15. Begrijp het principe ook wel, het was ook maar een aanvullend idee omdat je toch de dupe blijft met dit soort zooi. *slikt opmerkingen over ongesteld worden in* 😉

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.