Bericht uit het verleden.

Eergisteren kreeg ik wederom een berichtje van een meisje dat bij mij op de lagere school in de klas zat. Ik zal haar Claudia noemen, omdat ze ook zo heet.
Claudia en ik zijn één dag met elkaar gegaan. Claudia wilde al langer, ik niet.
Na lang aandringen en bemiddeling van klasgenootjes dan toch gezwicht, elkaar een handje geven en we gingen met elkaar.
Aan het eind van de dag maakte ik het alweer uit.

Tot zover kon ik het mij allemaal herinneren. Claudia herinnerde zich echter ook nog de reden die ik opgaf. Ze schrijft dat ik zei: "Ik vind je wel leuk, maar ik vind je lelijk." En daar had ze nu nog een trauma van schreef ze met een helehoop haha's erachter.

Geweldig, die reden. Later heb ik me nog wel eens in allerlei bochten moeten wringen als ik een reden stond te liegen waarom ik niet met iemand mee uit wilde. Dan was dát de waarheid geweest.
Maar niet bij Claudia. Die was namelijk helemaal niet lelijk. Sterker nog, ik vond er destijds eigenlijk maar twee leuker en als ik nu op de klassenfoto kijk twijfel ik daar zelfs ernstig aan.

Ik heb Claudia nog maar even excuses gemaakt en gezegd dat ik me diep moest schamen voor die opmerking en dat ik haar helemaal niet lelijk vond. Pffff. Heftig hè?

(Ik, uiterst links met uiterst strakke spijkerbroek en Claudia op de voorgrond tweede van rechts.)

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Bericht uit het verleden.”

 1. Ik zie hier een kleine dertig kinderen. Zaten die allemaal in één klas?
  Kun je trouwens nagaan wat een impact één negatieve opmerking op iemand heeft. Na al die jaren wist ze het nog.

 2. @Wieneke. Dit was inderdaad 1 klas. Volgens de minister van onderwijs is er dus niks van ons terechtgekomen.
  @Marloes. Ik heb dan ook de blauwe band gehaald.
  @Rob. Zo is het!

 3. @Kwebbel. En heel soms lukt het me.
  @Marina. Inderdaad. Nu je het zegt. Destijds niet hoor.
  @de P. Jammer dat Shakespeare geen Nederlands kon.

 4. 😀
  Ik herken alleen Mariola van naam en een paar gezichtjes. Maar goed ik ben dan ook jaaaaaren ouder.
  Kleine Mack stoer? Hahahahaha

 5. Ik had ook nog een klassefoto waar iemand op stond die je zeker had herkend, Pauline.
  Dus jij vindt mij niet stoer… Je bent zeker vergeten van die keer dat jij ontvoerd werd door vier kerels en ik je toen ’s nachts bevrijd heb uit die blokhut waar ze je vasthielden? En dat je nog zei: Oh Mack, ik vind je zo mannelijk?

 6. Nee natuurlijk ben ik dat niet vergeten, Mack, maar jij weet net zo goed als ik dat ik het heerlijk vond met die 4 kerels in die blokhut, en dat ik het prima vond dat jij ook kwam, tot bleek dat je me wilde “redden”.
  Lekker hypocriet terwijl je feitelijk het brein achter de hele operatie was maar te bang om het mee uit te voeren!

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s