Afscheid van een tijdperk.

2002-2005
136 PK, 1372 CC, 208 NM, turbocompressor, wielspin in de tweede versnelling, 0-100 7,8 sec. top 210 km/u.
Op mijn werk noemden ze hem "Il Punto" en werd hij in één adem genoemd met Ferrari, Maserati en Lamborghini. Collega's bleven even staan als ze er langs liepen, niet zelden stonden ze als een klein jongetje naar binnen te kijken om een glimp op te vangen van z'n instrumentarium.
Zijn parkeerplek werd altijd vrijgehouden. Soms zag je iemand de auto zachtjes strelen.
Gisteren was de sfeer op mijn werk diep bedrukt, men realiseerde zich dat het de laatste dag was dat "Il Punto" bij hen zou zijn. De meesten droegen een donkere zonnebril, sommige vrouwen huilden zacht. Eén had er zelfs een rouwband om.
Niemand wenste mij een prettig weekend maar in plaats daarvan een goedbedoeld "Sterkte".
Mijn collega's vonden dat ik mij goed hield maar dat was slechts de buitenkant. Ik huilde van binnen. Drie-en-een-half jaar zijn we samen geweest.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

12 gedachten over “Afscheid van een tijdperk.”

  1. Speledingetje inleveren voor familie-auto. Niks aan te doen. Zo gaan die dingen. Maar de cuore blijft hetzelfde, al wil ik dan even niet refereren aan een ander merk in deze.

  2. ’t is toch ook wat zeg…en hij was nog wel kanariegeel
    *is bang dat ze maar enkele woorden van een spreekverbod af zit*

  3. Nee Bjorn, dat heeft een andere reden. Deze foto is niet van de mijne maar eentje van internet geplukt en die had nogal een vreemde lettercombinatie, en vanwege een aantal grappige reageurs hierzo leek het mij verstandiger dat even door te krassen.

  4. JY-69-MY of zo? 😉
    Ik vind het een mooie wagen. Maar ja. Het kindertijdperk is aangebroken he. Nu mag er een ander met mooie autootjes spelen. Tenminste, totdat je midlife-crisis zich aandient. Dan koop je gewoon écht die Testarossa. 😀

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s