Borstontsteking

Lieve Hans ligt nu lekker even in zijn box te slapen dus ik heb weer eens tijd om wat te schrijven. Veel tijd heb je niet nodig want als je moeder bent van een kind van 6 weken, dan maak je niet veel mee.
Hans lacht. Hans lacht veel, en nu beginnen er geluidjes bij te komen. Sorry, maar het is in 1 woord geweldig. Dat maakt de huiluurtjes van 's avonds (bijna) weer goed.
Afgelopen zondag merkte ik ineens dat er een bult aan het groeien was bij zijn tepel. Maandag moest ik naar het consultatiebureau dus ik heb er even naar laten kijken. Nu heb je over het algemeen alleen zweefteven bij het CB, en daar kan ik niet zo goed mee. Dat klikt niet echt….
Deze zweefteef vertelde mij dat mijn zoon een borstontsteking heeft. Dit komt van de hormonen in mijn moedermelk. Ik moest niet schrikken als er melk uit zijn tepels zou komen. En hier stopte het gespek over de bult van mijn zoon. Niets over voorkomen, genezen, ed. Ik ben er maar over door gaan vragen maar de ontsteking zag er "mooi" uit, en pas als het rood werd of Hans koorts zou krijgen, dan moest ik ermee naar de huisarts. Deze zou dan antibiotica voorschrijven of het weg moeten snijden.
Ja mensen, nu heb ik "de buuk al vol" van alle kinderartsen in Apeldoorn en omstreken en ook deze ging weer lekker. Ik sloeg bij het woord "wegsnijden" een beetje op tilt.
Toen ik thuis was heb ik meteen mijn huisarts gebeld. Daar kon ik dinsdagmorgen meteen komen. (wij hebben namelijk een hele leuke huisarts, gelukkig)
Zij heeft het heel goed bekeken. Ze had er alwel eens van gehoord maar het nog nooit gezien. Het komt dus erg weinig voor. Ze constateerde dat Hans er geen last van heeft en zou nog even met een kinderarts (gggrrrrr) in overleg gaan. Dit omdat ze er ook maar weinig over wist. Ik hou van huisartsen die dit gewoon toe kunnen geven. Ze zal me hierover dus nog terug bellen.
Ondertussen ligt mijn mannetje zwaar in coma, zich niet bewust van de frustraties van zijn mama. Morgen moeten we naar het ziekenhuis voor (de 3e) longfoto. Ik zal blij zijn als we hier goed nieuws over krijgen zodat ik mijn strippenkaart voor het ziekenhuis eens op kan bergen.
Gelukkig is Hans de mooiste, liefste en leukste baby die er is, anders word je volgens mij gillend gek.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Borstontsteking”

 1. Jeetje zeg, dat manneke treft het wel….
  Maar als ik het zo lees, komt het allemaal snel in orde!
  Trouwens even over je laatste zin: daar is mijn moeder op teruggekomen… 😀
  Toen baby Albert tandjes kreeg en het lef had om moeder eens flink vast te houden aan haar vinger….
  Ik hoor het nu nog aan….

 2. Ik begrijp er helemaal niets meer van. Hans geeft jullie toch niet de borst? En zo ja: hou daar onmiddellijk mee op, engerds!

 3. Ik begrijp er helemaal niets meer van. Hans geeft jullie toch niet de borst? En zo ja: hou daar onmiddellijk mee op, engerds!

 4. Halfvol, dat had je gedacht. Het is de vetste smurrie die er is! Waarom denk je dat ze er zo gigantisch van groeien?

 5. Hans ziet er fantastisch uit, heeft het duidelijk zeer naar zijn zin in de wereld, en denkt bij z’n eigen: laat die kinderartsen op het consternatiebureau maar lullen!

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s